Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 670 orta sınıf telefonları güçlendirecek

snapdragon

qualcomm snapdragon 670Qualcomm orta sınıf telefonlar için yeni bir yonga seti üzerinde çalışıyor. Snapdragon 670 adını taşıması beklenen yonga setinin orta sınıf telefonlara Quad HD çözünürlüklü ekran ve çift arka kamera desteği getireceği söyleniyor. Qualcomm Snapdragon 670 ile ilgili bilgilerin Alman duyumcu Roland Quandt’tan gelmesi güvenilirliğini artırıyor. Quandt tarafından geçmişte paylaşılan duyumların önemli kısmı doğru çıkmıştı.

Snapdragon 670’in Snapdragon 660’ın yerini alması öngörülüyor. Snapdragon 660, özellikle Asya’da popüler olan pek çok cihazın kalbinde yer alıyor. Oppo R11 ve R11s, Vivo’nun bazı telefonları ve Xiaomi Mi Note 3, akıllara gelen ilk isimler oluyor. ABD ve Avrupa’daki cihazlar için ise Snapdragon 660 yonga seti pek de popüler bir çözüm değil.

Snapdragon 670 platformunun şirket içinde SDM670 kod adıyla anıldığı belirtiliyor. Platformun Quad HD ekran ve çift arka kameranın yanı sıra 6 GB LPDDR4X RAM ve 64 GB eMMC 5.1 flaş depolama desteği sunacağı söyleniyor. Çift arka kamera desteğinde ise maksimum çözünürlük desteğinin 22.6 ve 13 megapiksel olacağı belirtiliyor.

Qualcomm Snapdragon 670 altı çekirdekli tasarıma sahip olacak

Snapdragon 6xx serisi yonga setlerinde daha önce sekiz çekirdekli tasarımlar tercih edilmişti. Qualcomm Snapdragon 670 ise altı çekirdekli bir tasarıma sahip olacak. İki adet büyük Kyro 360 çekirdeğe dört adet verimli çalışan çekirdek eşlik edecek. Qualcomm’un yonga setinin Samsung’un 10 nm. mimarisiyle üretileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Bilgiler doğru gibi görünse de, Qualcomm’dan bu konuda gelecek resmi açıklamayı beklemekte fayda olduğunu unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER