Manşetler

Qualcomm’un ilk 64-bit yongası Snapdragon 410 orta segment akıllı telefonları hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm gelişmekte olan ülke pazarlarına hitap edecek akıllı telefonlara 64-bit teknolojisi sayesinde daha hızlı veri bağlantısı ve yüksek performans sunmayı hedefleyen yeni Snapdragon 410 işlemcisini duyurdu.

qualcomm-snapdragon-800-600-080113

Entegre “4G LTE World Mode” desteği barındıran Snapdragon 410 yongası bu sayede gelişmekte olan pazarlardaki 4G LTE veri standartlarıyla çalışabilecek, dünya çapındaki tüm 3G ve 4G standartlarıyla uyumlu olacak. Qualcomm bu yonganın öncelikli pazarının Çin olduğunu vurguladı. Dünyanın en büyük mobil operatörü China Mobile’ın bu ayın ortalarında faaliyete geçireceği 4G LTE şebekesiyle birlikte bu ülkede 4G LTE şebekelerinin ve buna uygun telefonların patlama yapması bekleniyor. Bu da şirketlerin ilgisini artırıyor. Ayrıca yonga üstünde sıklıkla seyahat eden kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde çift ve üçlü SIM kart desteği de bulunuyor.

Snapdragon 410 yongası Qualcomm’un 64-bit teknolojisini taşıyan ilk yongası olma özelliğini de taşıyor. Adreno 306 GPU sayesinde 1080p video oynatma ve 13 megapiksel kamera desteği de makul fiyatlı akıllı telefonların seviyesine inmiş olacak. Apple’ın ardından Qualcomm da 64-bit mobil işlemci trenine binmiş oldu. Yakın gelecekte diğer yonga üreticilerinin de benzer yongalar çıkarması bekleniyor.

Qualcomm’un 64-bit yongası Wi-Fi, Bluetooth, FM radyo ve NFC gibi temel akıllı telefon özelliklerini destekliyor. Ayrıca GPS, GLONASS ve Çin’in BeiDou adlı uydu navigasyon sistemi de destekleniyor. Android, Windows Phone ve Firefox da bu yonganın desteklediği işletim sistemleri arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz kasım ayında Qualcomm’un hisse senetlerinde aşağı doğru bir hareketlenme olmuş, bunun şirketin üst sınıf akıllı telefonlara özel yongalarının satışlarında yavaşlamasından kaynaklandığı söylenmişti. Yonga üreticisinin orta segment akıllı telefon pazarını ciddi şekilde değerlendirmesi gerektiği söylenmişti. Snapdragon 410 da şirketin bu yönde hareket ettiğini açık şekilde gösteriyor.

Qualacomm, Snapdragon 410’un 2014’ün ilk yarısında akıllı telefon üreticilerine gönderilmeye başlanacağını kaydetti. Son kullanıcıların elindeki ürünlerde görülmesiyse 2014’ün ikinci yarısında gerçekleşecek.

İlgili >> Qualcomm

İLGİLİ HABERLER