Manşetler

Qualcomm, bütçe dostu telefonlar için yeni Snapdragon 4 Gen 2 işlemcilerini tanıttı

snapdragon 4 gen 2

Dünyanın önde gelen teknoloji firmalarından biri olan Qualcomm, yeni bütçe dostu mobil işlemcisi Snapdragon 4 Gen 2’yi duyurdu. Bu yenileme, daha düşük seviye akıllı telefonları bir adım öteye taşıyacak pek çok geliştirmeyi beraberinde getiriyor. Platform, mükemmel pil ömrü için tasarlandı ve şirket, “tüm gün kullanım” vaadinde bulunuyor. Qualcomm ayrıca, hızlı CPU hızları, 5G bağlantısı ve entegre kameralar aracılığıyla yükseltilebilecek görsel kalitesi gibi potansiyelleri de vaat ediyor.

Yeni yongalar, en yüksek hızı 2.2 GHz’ye kadar çıkan özel Qualcomm Kryo CPU’yu içeriyor, bu da bir önceki nesle göre küçük bir artış anlamına geliyor. Qualcomm’un en yeni jenerasyon Snapdragon 4 işlemcisi hızlı şarj teknolojisiyle de öne çıkıyor ve şirket, sadece 15 dakika içinde yüzde 50’lik bir şarj alabileceğinizi belirtiyor.

Platform, 120 fps’ye kadar kare hızlarına sahip modern FHD+ ekranlar için destek sunuyor. Snapdragon 4 Gen 2, elektronik görüntü stabilizasyonu, daha hızlı otomatik odaklama, geliştirilmiş bulanıklık azaltma ve daha fazlası gibi ciddi kamera yükseltmelerine de olanak sağlıyor. Yonga, videolar çekerken gürültüyü ciddi şekilde azaltan çoklu kamera geçici filtrelemesi (MCTF) bile sağlıyor.

Snapdragon 4 Gen 2 yapay zekâ odaklı

Elbette, bu yeni işlemci 2023 yılında duyurulan modern bir ürün olduğu için yapay zekâya (AI) üzerinde bir odaklanma da olacak. Bu yeni yonga set, karanlık ortamlarda fotoğraf çekerken AI tabanlı aydınlatma ayarlarından yararlanma imkanı ve bir AI destekli arka plan gürültüsü giderme aracı şeklinde daha fazla kamera yükseltmesi ile geliyor.

Bağlantı söz konusu olduğunda, artan ağ ve frekans desteği ile “şimşek hızında” hızlar vaat eden özel X61 5GB Modern-RF sistem var.

Snapdragon 4 Gen 2, bu yılın ilerleyen zamanlarında bütçe dostu akıllı telefonlarda yer almaya başlayacak. OEM markaları Redmi ve Vivo, yonga setini kendi ürün serilerine eklemeye başlayacaklarına dair taahhütte bulundu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER