Teknoloji

Qualcomm S4 yongalı ve Ice Cream Sandwich yüklü Samsung SCH-I200 “Jasper” kendini gösterdi

galaxy-nexus-inceleme-00032

Google’ın bu yılın sonlarına doğru beklediğimiz yeni Nexus telefonuyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Görünen o ki, telefon yine Samsung işbirliğiyle üretilecek. Pocketnow sitesinin Bluetooth SIG dosyası ve GLBenchmark girişlerinden ulaştığı bilgiye göre Samsung SCH-I200 “Jasper” olarak anılan cihaz 2012 model Galaxy telefonu olabilir.

Benchmark testlerine göre telefonda çift çekirdekli, 1.5 GHz hızında çalışan Qualcomm S4 MSM8960 işlemci yer alıyor. Aynı işlemci şu anda HTC One X’in ABD’deki LTE şebekelerine özel HTC One XL türevinde bulunuyor. Aynı işlemcinin bulunması ve bu işlemcinin LTE’yi de desteklemesi Google’ın gelecek Galaxy telefonunun daha baştan LTE desteğiyle geleceğ şeklinde yorumlanabilir.

Telefonun 800 x 480 çözünürlüklü ekrana sahip olduğu ve Ice Cream Sandwich ile çalıştığı da benchmark testinin belirttikleri arasında. İşte bu nokta biraz işleri bulandırıyor. Galaxy Nexus’un bile 720p çözünürlüklü ekranla geldiği bir ortamda gelecek Galaxy telefonunun daha düşük çözünürlüklü bir ekranla gelmesini bekleyemezsiniz, değil mi? Belki de Samsung Galaxy S III prototipi gibi karşımızda henüz test edilen ve üzerinde çalışmaların devam ettiği bir cihazın laboratuvardan kaçması gibi bir durum söz konusu.

İlgili – Pocketnow
İlgili – Bluetooth SIG
İlgili – GLBenchmark

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER