Teknoloji

Qualcomm eski CEO’su ve başkanı Paul Jacobs’ı yönetim kurulundan çıkarttı

qualcomm paul jacobsBroadcom’un Qualcomm’u satın alma çalışmaları, geçtiğimiz hafta Beyaz Saray’dan gelen müdahaleyle birlikte son bulmuştu. Ancak bu durum, sürecin artçı şoklarının kesildiği anlamına gelmiyor. Qualcomm Paul Jacobs’ı yönetim kurulundan çıkartarak kendi içinde Broadcom’un teklifine destek verenlerle hesaplaşacağını gözler önüne seriyor.

Jacobs’ın Qualcomm için sıradan bir isim olmadığını belirtmek gerekiyor. Şirketin kurucularından Irwin Jacobs’ın oğlu olan Paul Jacobs, uzun yıllar boyunca şirketin CEO’luğunu yapmıştı. CEO’luğu bıraktıktan sonra da yönetim kuruluna başkanlık etmeye devam eden Jacobs, kısa süre önce bu görevi Jeffrey Henderson’a devretmişti.

Ancak Jacobs’ın sade bir yönetim kurulu üyesi olarak Qualcomm’da geçirdiği günler de çok uzun sürmedi. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Qualcomm yönetim kurulu geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirdiği toplantıda Jacobs’ı kuruldan çıkartma kararı aldı. Bu kararın Jacobs’ın şirketin Broadcom’a satışına destek vermesi nedeniyle akındığı belirtildi.

Yönetim kurulunun Jacobs’a görevini sürdürürken şirketin satışı için çalışamayacağını belirterek, ya yönetim kurulunu ya da lobi faaliyetlerini bırakmasını teklif ettiği; ancak Jacobs’ın bu öneriyi geri çevirmesi nedeniyle bu kararın alındığı belirtildi. Qualcomm Paul Jacobs’ın önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek yönetim kurulu seçiminde de tekrar aday gösterilmeyeceğini açıkladı.

İLGİLİ HABERLER