Ulaşım

Qualcomm otomotiv platformunu yeni anlaşmalarla büyütüyor

qualcomm otomotiv

Qualcomm, otomotiv sektörünün önemli markalarıyla yaptığı yeni anlaşmaları CES 2022’de duyurdu. Bağlı otomobillere donanım ve yazılım desteği sağlamak adına yürüttüğü çalışmalarda Qualcomm’a eşlik edecek şirketler arasına Volvo, Honda ve Renault da katıldı.

Qualcomm’un hâlihazırda “Dijital Şasi” adını verdiği tam tekmil bir otomotiv platformu seti mevcut. Şirket, Dijital Şasi ile otomobil üreticilerine arabalarını daha akıllı ve bağlı hâle getirmek için kullanabilecekleri araçlar sunuyor. Hangi platformun kullanılacağı konusunda tercih hakkı da otomobil üreticilerine bırakılıyor.

Qualcomm’un sunduğu platformlar şu şekilde sıralanıyor:

  • Snapdragon Ride sürüş yardımı ve otonom sürüş teknolojileri sağlıyor.
  • Snapdragon Cockpit araç içi deneyimin önemli bir parçası olan ekranlar için işlemci ve yazılım desteği sunuyor.
  • Snapdragon Auto Connectivity otomobil üreticilerine LTE, 5G, Wi-Fi ve GPS çözümleri sağlayarak internete, buluta ve diğer araçlara bağlanmalarını mümkün kılıyor.
  • Snapdragon Car-to-Cloud (Araçtan Buluta) ise güvenlik özellikleri getiriyor. Buna ek olarak, otomobile güncellemeyle özellik eklenmesi ve ücretli servislerin yerleştirilmesi için de platform sağlıyor. Araç ve kullanıcı analiz bilgilerine de bu platform sayesinde erişilebiliyor.

Qualcomm’un yeni iş ortaklarından Honda, üçüncü nesil Snapdragon Cockpit platformunu Android tabanlı araç içi bilgi ve eğlece sisteminde kullanacak. Volvo da benzer şekilde Android tabanlı araç içi bilgi ve eğlence sistemi için Qualcomm’la çalışacak. Google da Volvo’nun yakın çalışma partnerlerinden biri olacak.

Renault ise Qualcomm otomotiv platformuna daha kapsayıcı bir şekilde yaklaşıyor. Şirket bağlantı, sürüş yardımı, kokpit deneyimleri ve bulut servisleri için Qualcomm’la birlikte hareket edecek.

İLGİLİ HABERLER