Teknoloji

Qualcomm on günde bir milyonun üzerinde indirilen BlueStacks’e yatırım yaptı

BlueStacks adlı bir şirketin geliştirmiş olduğu uygulama çalıştırıcısı Android uygulamalarının test amacıyla PC’lerde çalıştırılmasına olanak sağlıyordu. Bu iş bazı şirketleri fazlasıyla etkilemişti. Örneğin AMD bu şirkete yatırım yapmış ve Android sanallaştırma desteğini Fusion platformuna eklemişti. Sadece AMD değil, başka bir yonga üreticisi de BlueStacks’in teknolojisine ilgisiz kalmadı. Qualcomm da BlueStacks’e, çıkardığı en son beta sürümünün on günde bir milyon indirme rakamına ulaşmasının ardından yatırım yaptı.

BlueStacks’in yayınladığı beta niteliğindeki araç 27 Martta sunulmuştu ve on gün gibi kısa sürede bir milyon indirme rakamına erişti. Ayrıca çeşitli kullanıcılar tarafından bu araç sayesinde 12 milyon kez uygulama örneklemesi çalıştırıldı. Şirket yaptığı açıklamayla Qualcomm’un, Qualcomm Ventures aracılığıyla belli edilmeyen miktarda bir yatırım yaptığını kaydetti. TechCrunch’ın etraftan topladığı bilgilere göre bu yatırım yedi haneli dolar mertebesindeymiş.

Şirket şimdiye kadar aralarında AMD ve Citrix’in de bulunduğu şirketlerden toplam 15 milyon doların üzerinde yatırım aldı. AMD ve Qualcomm gibi rakip şirketlerin aynı şirkete yaygara koparmadan yatırım yapmaya razı olmaları da doğrusu ilginç. Qualcomm Ventures’ın başkan yardımcısı Nagraj Kashyap BlueStacks’in mobil ve PC’nin evliliğinden çıkar sağlama noktasında iyi bir yerde durduğunu kaydetti.

BlueStacks’in ücretsiz olarak indirilebilen uygulama çalıştırıcısı 450 bin Android uygulamasını milyonlarca PC’ye getiriyor. Kullanıcılar telefonlarındaki Android uygulamalarını PC’lerinde çalıştırma fırsatı elde edebiliyor, üstelik bunlar ARM yongaları için özel olarak kodlanmış olsa bile. En son yayınlana beta sürümü PC’nin grafik kartını kullanarak Angry Birds ve Fruit Ninja gibi oyunlardaki grafiklerin donanım bazlı hızlandırma desteğinden yararlanmasına izin de veriyor.

İlgili – TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER