Teknoloji

Qualcomm NXP Technologies için verdiği teklifi 44 milyar dolara çıkardı

qualcomm

qualcomm nxpQualcomm, Broadcom’un kendisine talip olmasından çok daha önce otomobiller için yonga üreten NXP Technologies’i satın almak için harekete geçmişti. Şirket 2016’nın ekim ayında NXP’ye hisse başına 110 dolarlık bir teklif sunmuştu. Tarafların anlaşmasının ardından resmi kurumların onay süreçleri için bekleyiş başlamıştı. Qualcomm NXP için sunduğu teklifi hâli hazırda Çin haricinde tüm ülke ve bölgelerde onaylatmış durumda.

Qualcomm ve NXP arasındaki anlaşma yetkili kurumları tarafından onaylansa da, bazı NXP hissedarları Qualcomm’un verdiği tekliften pek memnun kalmamıştı.

Bu memnuniyetsizliği gidermek için harekete geçen Qualcomm, bir NXP hissesi için ödeyeceği rakamı 127,50 dolara çıkardı. Bu artışla birlikte anlaşmanın toplam bedeli de 44 milyar dolara yükseldi. Fiyat artırımının NXP’nin büyük hissedarlarını memnun edeceğini görmek çok zor değil.

Qualcomm NXP’ye verdiği teklifi yükselterek kendi değerini de artırabilir

Qualcomm’un bu hamlesi, Broadcom ile arasındaki sürecin gideceği yönün belirlenmesi açısından önem taşıyor. Broadcom CEO’su Hock Tan, Qualcomm için sundukları 82 dolarlık teklifi artırmalarının tek yolunun Qualcomm’un NXP için verdiği teklifin artması olduğunu belirtmişti. NXP için verilen yeni teklif hakkında konuşan Tan, Broadcom olarak seçeneklerini değerlendireceklerini ifade etti.

İLGİLİ HABERLER