Teknoloji

Qualcomm ve Niantic’ten artırılmış gerçeklik işbirliği

qualcomm niantic

Qualcomm‘un bu yılki Snapdragon Teknoloji Zirvesi yine oldukça hareketli geçiyor. Şirket, bu etkinlikte yeni ve güçlü mobil işlemcilerini tanıtmanın dışında başka duyurular da yapıyor. Bu duyurulardan birisi de Qualcomm ve Pokemon Go’nun geliştiricisi Niantic arasındaki işbirliğinin duyurusu oldu.

İki şirket birlikte artırılmış gerçeklik gözlükleri için referans donanım, yazılım ve bulut bileşenleri hazırlayacak. Uzun süreli bu işbirliğiyle artırılmış gerçeklik donanım ve yazılımlarının geliştirme sürecinin hızlandırılması hedefleniyor. Bu işbirliğinin sonuçlarının son kullanıcıya ne zaman yansıyacağı konusunda ise şimdiden bir şey söylemek mümkün değil.

Qualcomm ve Niantic’in hazırlayacağı referans donanım ve yazılım, Qualcomm’un XR2 platformuna göre optimize edilecek. Qualcomm’dan verilen bilgiye göre, XR2 bazı açılardan ilk olma özelliğini taşıyor. 5G uyumlu ilk genişletilmiş gerçeklik sistemi olan XR2, aynı zamanda 8K çözünürlüklü 360 derece video desteği sunabilen ilk işlemci platformu.

Qualcomm ve Niantic bu işbirliği sayesinde kendi standartlarını belirleyecek

Hazırlanacak referans donanım ve yazılım, Qualcomm’un XR2 taşıyan gözlükler için standart özellikleri ve gereksinimleri belirlemesine de yardımcı olacak.

Referans donanım, Niantic’in Real World Platform isimli teknolojisiyle çalışacak. Söz konusu teknoloji, Pokemon Go ve Harry Potter: Wizards Unite gibi artırılmış gerçeklik oyunlarının da temelini oluşturuyor. Böylelikle Niantic’in de platformunu XR2’ye daha uygun hâle getirmesi mümkün olacak. Niantic’in teknoloji şefi Phil Keslin, XR2 için optimize edilen Real World Platform’un hazır hâle gelmesinin ardından 2020’de başlayacak Niantic Creator Program’in tüm üyelerine açılacağını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER