Teknoloji

Qualcomm mobil yonga seti pazarının zirvesindeki yerini koruyor

qualcomm aptx lossless

Küresel akıllı telefon yonga seti pazarının hacmi, 2017’nin üçüncü çeyreğinde 8 milyar doları aştı. Counterpoint Research’ün Bileşen Takibi biriminin araştırmasına göre, pazar söz konusu dönemde yüzde 19 oranında büyüdü. Üretimde yaşanan sıkıntılara rağmen, Qualcomm söz konusu gelirin yüzde 42’lik kısmını kasasına koymayı başardı. Şirketi 2017’deki en büyük hasmı Apple takip etti.

Apple yüzde 20 ile listede ikinci sırada yer alsa da, pazar payının geçtiğimiz yıla kıyasla az da düşmüş olması dikkat çekiyor. Cupertino merkezli şirketin yonga seti pazarındaki payı 2016’nın üçüncü çeyreğinde yüzde 21 seviyesindeydi.

Apple’ı ise yüzde 14’lük pazar payı ile MediaTek izliyor. MediaTek’in pazar payı da bir önceki yılın aynı döneminde yüzde 18 seviyesindeydi. Samsung ise Apple ve MediaTek’in aksine pazar payını artırmayı başardı. Güney Koreli elektronik devinin yüzde 8 olan pazar payı yüzde 38 oranında arttı ve yüzde 11’e ulaştı. Huawei’nin HiSilicon markası ise yüzde 33’lük artışla yüzde 6’dan yüzde 8’e çıktı.

Qualcomm’un pazar payı bir önceki çeyreğe göre düştü

Qualcomm mobil yonga seti pazarında zirvedeki yerini korusa da, şirketin pazar payı yılın ikinci çeyreğine göre düştü. Huawei’nin Kirin, Apple’ı A serisi ve Samsung’un Exynos serisi işlemcilerinin pazar payının artması, Qualcomm’un payının küçülmesine neden oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER