Eğlence

Qualcomm kablosuz müzik yayınlama platformu Skifta’yı duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm, Skifta adını verdiği medya platformunu duyurdu. Şirket bu platform aracılığıyla DLNA/UPnP servisini daha fazla ev eğlence cihazına sokmayı hedefliyor. Skifta kapsamında sunulacak ilk ürün Skifta Kablosuz Ses Adaptörü olacak. Mevcut ev eğlence cihazlarına Skifta yayın desteğini ekleyen bu yeni adaptör yılın ilk yarısı içinde çıkmış olacak. Ne var ki, Skifta’nın yakında çıkacak yazılım ve donanım geliştirme araçları gerçek farkı ortaya çıkaracak, bu teknolojiyi kablosuz hoparlörlere, TV’lere, set üstü cihazlara, ağ yönlendiricilerine, ağ erişimine sahip depolama aygıtlarına ve diğer A/V adaptörlerine yerleştirecek.

Skifta aslında şimdiye kadar Android cihazlarında popülarite kazandı. Android Market üzerinden ücretsiz olarak dağıtılan bu uygulama müziği birden fazla ağa bağlı cihaza, telefona veya tablete yayınlanan müziği kontrol etme fırsatı sunuyor. Skifta platformunun çıkışıyla birlikte uygulama da yardımcı bir ürün hâline dönüşecek. Qualcomm Atheros kablosuz yongaları bu platformun kalbinde yer alacak. Ancak Qualcomm, kendisi diğerlerine rakip bir ürün çıkarmak yerine, üretici ortaklarına bunu yapmaları için yardımda bulunacak. Stereo sistemler, set üstü cihazlar veya diğer cihazlar için modüller hazırlayacak. Şu an için bildiğimiz, bu sistemlerin Wi-Fi, ethernet veya elektrik şebekesi üzerinden birbirlerine bağlanabilir olacağı.

Skifta, müzik yayını yapmanın yanı sıra Facebook, Picasa, Flickr, Photobucket, Soma.fm, Shoutcast, Revision 3, TED Talks ve bunun gibi servislerin içeriklerini de kablosuz olarak yayınlayacak. Skifta Platformunun ilk modüllerinin bu yılın ilk yarısında çıkması bekleniyor.

İlgili – Qualcomm

İLGİLİ HABERLER