Teknoloji

Qualcomm işlemcili Google Tango telefonu sergilendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm-project-tango-telefon-300515

Google, I/O 2015 etkinliğinde Tango projesiyle ilgili bazı yenilikleri de duyurdu. Project Tango için bir tablet hazırlayan ve bunu gösteren Google, aynı zamanda içinde Qualcomm işlemci barındıran bir telefonu da gösterdi.

Project Tango Developer Kit tableti Google Store üzerinden ilgilenen geliştiricilere satılmaya başlandı. 512 Amerikan doları fiyat etiketine sahip olan bu geliştirici tabletinde NVIDIA K1 işlemcisi bulunuyor. Bu arada telefon boyutlarında olan bir başka cihaz ise Qualcomm’un işlemcisini taşıyor. Sonuç olarak Google iki farklı Tango cihazının gösterimini gerçekleştirdi.

Aslında geçen yılki Project Tango Developer Kit cihazına göre fazla farklılık içermeyen bu yılki Tango tabletinde 7.02 inç, 1920 x 1200 piksel çözünürlüklü IPS ekran, NVIDIA Tegra K1 işlemci ve çeşitli 3D hareket ve işlev takip yeteneği bulunuyor.

Google’ın Tango projesinin bir diğer iş ortağı olan Qualcomm da projeye olan katkılarını yeni bir telefonla gösteriyor. İlk Project Tango telefonunda yer alan işlemcinin adı bilinmiyordu, ancak bu sefer yeni Tango telefonunun Qualcomm’un Snapdragon işlemcisini barındırdığı gururla söyleniyor.

Qualcomm ile işbirliği dahilinde geliştiricilen Project Tango geliştirici telefonunda ToF Derinlik Kamerası, Hareket Algılama Kamerası, RGB Kamera, jiroskop ve ivmeölçer verilerini zaman etiketleriyle toplama gibi nitelikler bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER