Teknoloji

Snapdragon 8 Gen 2 işlemcili telefonlar iSIM destekli ilk cihazlar olacak

snapdragon 8 gen 2

eSIM ülkemizde yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlamışken şimdi bir de iSIM, diğer bir deyişle Entegre SIM çıkıyor. Bu, bir sonraki telefonunuzun mobil operatörünüze bağlanmak için kullanacağı daha gelişmiş bir yol olabilir. Qualcomm ve Thales, kullanıcıya hazır ilk Entegre SIM veya “iSIM” sertifikasını duyurdu.

Şirketler iSIM’lerin ilk olarak hangi cihazlarda söylemiyor. Ancak teknoloji, eSIM’lerle aynı şekilde uzaktan konfigürasyon standardını destekler. Hizmet sağlayıcınızın iSIM tabanlı cihazları desteklemek için sistemlerini güncellemesi gerekmez.

Tabii ki, telefon üreticilerinin iSIM kullanarak elde ettiği tasarrufu size yansıtacağının bir garantisi yoktur. Yine de, alandan tasarruf biraz daha büyük kapasiteli piller ve diğer bileşenler için yer açabilir. Daha da önemlisi bu, teknolojinin uygulanmasını kolaylaştırarak daha fazla üreticiyi dijital SIM’leri kullanmaya teşvik edebilir. Bununla birlikte, Snapdragon 8 Gen 2, üst düzey bir platformdur. Daha uygun fiyatlı çipler ve dolayısıyla daha düşük fiyatlı telefonlar iSIM desteği sunana kadar daha geniş bir yayılım alanı ve benimseme görmeyebilirsiniz.

Aslında iSIM teknolojisi uygun bir zamanda geldi. Artık birçok telefonda eSIM desteği bulunurken, ABD’de satılan iPhone 14 ve 14 Pro modellerinde fiziksel SIM tepsisi yoktur. Geleneksel SIM kartın kullanımı düşüşte ve iSIM, sanal benzerini daha yaygın hale getirerek bu geçişi hızlandırabilir.

İLGİLİ HABERLER