Manşetler

Qualcomm ilk çift çekirdekli 1.2 GHz hızındaki Snapdragon mobil işlemcileri piyasaya sürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm’un ilk çift çekirdekli Snapdragon işlemcileri sonunda satışa çıktı. Kimin için satışa çıktığı ise en büyük soru işareti olarak ortada duruyor. İlk olarak Şubat 2009’da duyurulan ve üst sınıf akıllı telefonları hedefleyen bu serinin son üyeleri MSM8260 ve MSM8660 yongasetleri 1.2 GHz’lik çalışma frekansına sahipler.

MSM8260 HSPA+ desteği,  MSM8660 ise hem çoklu mod HSPA+ hem de 1xEV-D Rev.B.Both’u destekliyor. Ayrıca her ikisi de GPS, Open GL ES 2.0, Open VG 1.1, 1080p video kodlama ve oynatma, düşük güçlü ses birimi, 24 bit WXGA 1280 x 800 ekran desteği gibi özelliklere sahip.

Computex’i ziyaret edenler bu işlemcileri taşıyan referans tasarımları görme şansına sahip değiller. Engadget tayfasının edindiği bilgilere göre bu yeni silikonları görme şansına sadece potansiyel müşteriler erişebilecekmiş. Yine de, birkaç ek bilgi daha edinme şansını elde etmişler. Yeni yongalar iki uygulama çekirdeğine ve tek bir modem çekirdeğine sahip olacak. Şu anki mevcut yongalarda tek bir modem çekirdeğinin yanında tek bir uygulama çekirdeği bulunuyor. Snapdragon’un daha hızlı versiyonunun bu yıl bitmeden telefonlara girip girmeyeceği konusunda da bir kesinlik oluşmuş değil. Ancak bu işlemcilerin “daha büyük ekranlı” cihazlara yani tablet bilgisayarlara girmesini bekliyoruz.

İlgili – Engadget: Basın Bülteni

İLGİLİ HABERLER