Teknoloji

Qualcomm Huawei ile çalışmak için lisans aldı

qualcomm arm

Huawei hâlihazırda TSMC ile çalışamadığı için kendi tasarımı olan HiSilicon işlemcilerinin üretimini gerçekleştiremiyor. Bu nedenle rotasını MediaTek gibi işlemci markalarına çeviren Çinli teknoloji devi, bir taraftan da seçeneklerini çeşitlendirmenin yollarını arıyor. Huawei bu çabasının karşılığını almış gibi görünüyor. Çin kaynaklı haberlere göre; Qualcomm, Huawei ile çalışmak için gerekli lisansı aldı.

Haberde oldukça ilginç bir nokta göze çarpıyor. İddiaya göre, Qualcomm’un Huawei’nin talebini ancak Honor markasının dışarıda tutulması durumunda karşılayabileceği belirtiliyor. San Diego merkezli şirketin Huawei ve Honor portföyünün ihtiyacını aynı anda karşılamasının mümkün olmadığı ifade ediliyor.

Huawei’nin Honor’u elden çıkarmaya hazırlandığı biliniyor. Hatta 15.6 milyar dolar karşılığında bir satış için anlaşmanın yakın olduğu söyleniyor.

Qualcomm, Huawei ile çalışmak için geçtiğimiz eylül ayında lisans başvurusunda bulunmuştu. ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının yeni ABD Başkanı Joe Biden’ın göreve gelmesinin ardından izleyeceği seyir ve bunun Huawei’ye olan etkisinin de söz konusu durumu etkilemesi muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER