Teknoloji

Qualcomm hızlı şarj konusunda uzmanlaşmış Summit Technologies’i satın aldı

Qualcomm, güç yönetimi konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Summit Microelectronics’i satın aldığını duyurdu. Şirket, Summit’in sağladığı deneyimle birlikte batarya tüketimi bakımından daha verimli Snapdragon işlemcileri hayata geçirmeyi hedefliyor. Summit’in programlanabilir entegre güç devreleri şu an çeşitli tabletlerde, telefonlarda ve elektronik kitap okuyucularında bulunuyor. Bu teknoloji sayesinde elektronik cihazlar daha hızlı şarj oluyor.

Summit’in elinde kendi çatısı altında geliştirdiği çeşitli güç yönetim teknolojileri bulunuyor. FlexCharge adı verilen teknoloji güç kaynağını otomatik olarak algılama, FlexCharge+ ise giriş voltajını otomatik olarak algılama yeteneğine sahip. Yani, bu teknolojiler sayesinde cihazlar ister AC adaptör, ister USB 2.0 / USB 3.0 portu kaynaklı güç yolu olsun, hangi güç kaynaklarına bağlandığını otomatik olarak algılayıp buna göre ayarlama yapıyor. TurboCharge ve TurboCharge+ teknolojileriyse otomatik voltaj düzeltmesi ve anahtarlaması yapıyor. Ayrıca Summit’in çeşitli güvenlik teknolojileri de mevcut. Şirketin iddiasına göre en yeni yongaları bataryaların yeniden şarj zamanını yüzde 30 ile yüzde 50 arasında düşürebiliyor.

Qualcomm’un başkanı ve COO’su Steve Mollenkopf söz konusu satın alma ile ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde karmaşık batarya yönetimine olan talebin, geliştirilmiş bilişim yeteneklerine, daha yüksek çözünürlüklü ekranlara ve gelişmiş modem teknolojilerine sahip akıllı cihazların sayısının arttığı bir dünyada giderek daha da kritik hâle geldiğini kaydetti. Satın almayla birlikte Qualcomm yongaset çözünlerinin rekabetçiliğinin artacağını ve müşterilere sektör lideri güç yönetim ve şarj performansı sunulacağını da sözlerine ekledi.

Satın almayla ilgili tüm detaylar açıklanmadı, anca Summit çalışanları Qualcomm’un CDMA Teknolojileri departmanına katılacak.

İlgili >> Qualcomm

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER