Teknoloji

Qualcomm güvenlik kameralarını daha akıllı hâle getirmeyi amaçlıyor

qualcomm aptx lossless

qualcomm-logo-100215

Mobil işlemci pazarının önemli oyuncularından Qualcomm, farklı projelere vakit ayırma konusunda da pek sıkıntı yaşamıyor gibi gözüküyor. Ya da, mobil cihaz pazarında hissettiği baskı Qualcomm’u farklı alanlara girme konusunda teşvik ediyor. Geçtiğimiz ay insansız hava aracı işine girme konusundaki planlarını açıklayan şirket, şimdi de bazı ana özelliklerini yanına alarak görüntüleme ve ağ teknolojileri konusuna el atıyor. Kısacası, Qualcomm güvenlik kamerası işine giriyor.

Öncelikle Qualcomm’un kamera sensörü üretmeye başlamayacağını belirtmek gerekiyor. Ancak şirketin elinde görüntü işleme ve bilgisayar vizyonu konusunda kayda değer bir tecrübe bulunuyor. Qualcomm, yongalarıyla güvenlik kameralarını daha akıllı hâle getirmeyi amaçlıyor. Mevcut güvenlik kameralarının pek de akıllı olmadığı, sadece video kaydedecek ve gerektiğinde kaydedilen görüntüleri internet üzerinden gönderebilecek işlemci gücüne sahip oldukları göz önüne alınınca Qualcomm’un teklifi daha da anlam kazanıyor.

Qualcomm güvenlik kameralarına altı çekirdekli Snapdragon 618 işlemcisini yerleştirmeyi planlıyor. Adından da anlaşılacağı üzere, bu model Qualcomm işlemcileri içinde orta segmentte konumlanıyor. Düşük güç tüketimini yüksek performansın önüne koyan Snapdragon 618, kaynakları kısıtlı güvenlik kameraları için doğru tercih gibi gözüküyor. İşlemcinin yüz tespit, birden fazla nesneyi takip etme ve kamera üstünde video analiz yeteneği de ayrıca göze çarpıyor.

Qualcomm, Snapdragon 618 işlemciyle birlikte MDM9207-1 ve MDM9206 LTE modemlerini de tanıttı. Bu modemler sadece güvenlik kameralarında değil, Nesnelerin İnterneti konsepti çerçevesinde hazırlanan ürünlerde de kullanıma uygun. Akıllı telefonlardaki modemlerle yarışamayacak olsalar da, bu modemler Nesnelerin İnterneti cihazlarına Cat 1 hızlarına kadar 4G LTE bağlantısı sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER