Teknoloji

Qualcomm FTC ile olan davasında Samsung ve Intel’i de karşısına buldu

qualcomm stable diffusion ai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm ftcABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), geçtiğimiz ocak ayında Qualcomm aleyhine dava açmıştı. FTC, davada mobil platform üreticisini sahip olduğu patentleri lisanslamayı reddetmekle ve tekel oluşturmaya çalışmakla suçlamıştı. Bu davayı kısa bir süre sonra Apple’ın Qualcomm’a açtığı dava izlemişti. Qualcomm FTC davasında da başka rakiplerini karşısında buldu. Samsung ve Intel, mahkemeye başvurarak davada FTC’nin yanında olduklarını belirttiler.

Intel, mahkemeye sunduğu dosyada Qualcomm’un patentlerini kullanarak telefon üreticilerini sadece kendisinin ürettiği yongaları kullanmaya zorladığını iddia etti. Samsung ise Qualcomm’un tutumu nedeniyle Exynos yongaların Samsung markası taşımayan telefonlarda kullanılamadığını öne sürdü.

Güney Koreli şirket, Qualcomm’u rekabetin önüne geçmekle suçladı. Samsung, Qualcomm’un patentlerini lisanslamayı ve bu patentlerle yonga üretip satmayı istediğini, ancak Qualcomm’un bu talebi geri çevirdiğini iddia etti.

Qualcomm FTC davası dışında Apple ile de mücadele ediyor

Qualcomm bir yandan da Apple’ın kendisi aleyhine açtığı üç davayla mücadele ediyor. Bu davalardan birinde Apple, Qualcomm’dan 1 milyar dolar değerindeki ödenmemiş telif ücretlerini talep ediyor. İkinci davada ise Qualcomm, pazardaki güçlü konumunu suistimal etmekle suçlanıyor. Apple üçüncü davada ise, FTC’ye benzer biçimde, Qualcomm’un standart patentleri uygun bir fiyat karşılığında lisanslamadığını öne sürüyor.

İLGİLİ HABERLER