Teknoloji

Qualcomm dört çekirdekli MSM8226 ve MSM8626 yongasetlerini duyurdu

Qualcomm dört çekirdekli iki yeni işlemcisini, MSM8226 ve MSM8626’yı tanıttı. Her ikisi de 28nm tabanlı olan bu yongasetler 13 megapiksel çözünürlüklü kameraları destekliyor; 1080p Full HD kalitesine varan derecede video kaydetme veya oynatma yeteneğini sağlayan Adreno 305 GPU barındırıyor. Her iki işlemci ve onların Qualcomm Referans Tasarımları 2013’ün ikinci çeyreğinde görücüye çıkacak.

Hem MSM8626 hem de MSM8226 Çift SIM/Çift Bekleme ve Çift SIM/Çift Etkin profillerini de barındıracak şekilde çoklu SIM desteğine sahip. WTR2605 çoklu mod radyo alıcısı sayesinde Çin’de kullanılan TD-SCDMA, CDMA ve HSPA+ ağları da destekleniyor. Yongasetlerin içinde yer alan GPS modülü Beidou ve GLONASS navigasyon şebekeleriyle de uyumlu. WTR2605 alıcısı geçmişteki benzer alıcılara göre yüzde 60 daha küçük, aynı zamanda yüzde 40 daha az enerji harcıyor.

Qualcomm Referans Tasarımları olarak adlandırılan QRD8226 ve QRD8626 işlemcileri de çıkacak ürünler arasında yer alıyor. Referans tasarımlar sayesinde üreticiler geniş kapsamlı cihaz geliştirme kaynaklarına ve QRD cihazları için özel olarak test edilmiş donanım ve yazılımlara erişim fırsatı yakalıyor.

Qualcomm’un İdari Başkan Yardımcısı ve Mobil ve Bilişim Ürünleri Eşbaşkanı Cristiano Amon, Qualcomm Snapdragon S4 ailesindeki bu genişlemenin akıllı telefonlar için performans ve düşük güç tüketimi alanındaki liderliklerini daha da yukarılara taşıyacağını dile getirdi. Genişlemiş olan ürün ailesi sayesinde müşterilerine bütçesine önem veren tüketiciler için çekici akıllı telefonlar geliştirmek isteyenler için farklılaştırılmış özellikler setlerinin sağlandığını da sözlerine ekledi.

İlgili >> Qualcomm

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER