Teknoloji

Qualcomm Çinli telefon üreticilerine 2 milyar dolarlık bileşen satacak

qualcomm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm cinQualcomm Çin merkezli akıllı telefon üreticileriyle 2 milyar dolarlık bileşen satmak için anlaşmaya vardı. Bu anlaşmanın Avrupa Birliği’nin 997 milyon avro ceza kestiği Qualcomm’a biraz olsun nefes aldırdığı söylenebilir.

Söz konusu anlaşmada Qualcomm’un karşısında Lenovo, Xiaomi, Oppo ve Vivo bulunuyor. 2 milyar dolar değerindeki anlaşma, üç yıl boyunca geçerli olacak. Qualcomm’dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu anlaşmanın taraflar adına bir bağlayıcılığı bulunmuyor. Bu da tüm tarafların anlaşmadan çekilebileceği anlamına geliyor.

Yapılan anlaşma, Qualcomm’un mobil işlemcilerini kapsamıyor. 2 milyar dolarlık anlaşmanın odak noktasında daha karmaşık cihazların daha geniş ölçekte üretilmesini sağlayan RFFE bileşenleri bulunuyor. Qualcomm tarafından yapılan açıklamada, RFFE ile akıllı telefon üreticilerinin çok daha verimli ve gelişmiş cihazlar üretmeyi başarabileceğinin altı çizildi.

Qualcomm Çin merkezli üreticilerin yüksek performansa ulaşmasını kolaylaştıracak

Yapılan anlaşma ile Qualcomm Çin merkezli akıllı telefon üreticilerinin yüksek performans, daha uzun pil ömrü ve gelişmiş bağlantı gibi imkanlara kavuşmasını kolaylaştıracak. Anlaşmanın getirilerinden ise sadece Çin’deki değil, tüm dünyadaki akıllı telefon kullanıcıları yararlanabilecek.

İLGİLİ HABERLER