Teknoloji

Qualcomm’un yatırımcıları Broadcom’un teklifini yükseltmesini bekliyor

qualcomm stable diffusion ai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm broadcomQualcomm Broadcom tarafından sunulan 130 milyar dolarlık satın alma teklifini geçtiğimiz hafta geri çevirmişti. Söz konusu teklifte Broadcom, Qualcomm hisselerine 70 dolar değer biçmişti. Bu değerin 60 dolarlık kısmının nakit, 10 dolarlık kısmının ise Broadcom hisseleriyle karşılanması teklif edilmişti.

Qualcomm’un modem yongalarının 2018’den itibaren yeni iPhone modellerinde kullanılması beklenmiyor. Apple ve Qualcomm arasındaki hukuk mücadelesi de dünyanın farklı noktalarında devam ediyor. Söz konusu mücadelenin temelinde Qualcomm’un standart ve önemli patentleri makul ücretler karşılığında sunmamakla suçlanıyor. Bütün bu sorunlara ve Qualcomm’un satış konusundaki isteksizliğine rağmen, Broadcom’un ısrarcı teklif dikkat çekmişti.

Hisse başına biçilen 70 dolarlık değer, Qualcomm’un yatırımcılarını cezbetmek için yeterli olmamıştı. Ancak bu rakamın üzerine 10 doalr daha eklendiği takdirde işler değişebilir gibi görünüyor. İlk teklifi düşük bulan ve Broadcom’u şirketi çalmaya çalışmakla suçlayan Qualcomm hissedarlarının fikri, daha yüksek bir teklifte değişecek gibi görünüyor. Ancak bu süreçte Broadcom’un Qualcomm’un yönetim kurulunu değiştirmeye çalışma gibi yöntemleri zorlayabileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Broadcom CEO’su Hock Tan daha önce üç büyük satın almayı, ilk tekliflerinin ortalama yüzde 6.8 üstünde bir fiyatla gerçekleştirmeyi başarmıştı. Tan, aynı ortalamayı tutturduğu takdirde Qualcomm için de 74.76 dolarlık bir hisse değeri ortaya çıkabilir. Ancak bunun da analistlerin Qualcomm’a biçtiği değerin altında bir rakam olduğunu belirtmek gerekiyor.

Qualcomm Broadcom tarafından sunulacak 143 milyar dolarlık bir teklifi kabul edebilir

Qualcomm Broadcom tarafından sunulacak yükseltilmiş bir teklifi daha ciddi biçimde değerlendirecek gibi görünüyor. Hisse başına önerilecek rakamın 85 ila 95 dolara çıkması durumunda Qualcomm’un teklife daha sıcak bakabileceği belirtiliyor. Bu durumda toplam bedelin 143 milyar dolara yükselmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER