Teknoloji

Qualcomm 160 milyar dolara yükselmesi durumunda Broadcom’un teklifini değerlendirecek

qualcomm stable diffusion ai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm broadcomYonga üreticisi Broadcom, mobil yonga pazarının lideri Qualcomm’u satın almak için bir süredir çaba gösteriyor. Qualcomm Broadcom tarafından şimdiye kadar sunulan iki teklifi geri çevirerek bunun çok kolay bir iş olmayacağını ortaya koymuştu.

Ancak bu durum, Qualcomm’un tavrının değişmeyeceği anlamına gelmiyor. The Financial Times’ın haberine göre, Qualcomm yönetimi Broadcom’un teklifini 160 milyar dolara yükselmesi hâlinde değerlendirmeye alacak. Söz konusu rakama 25 milyar dolarlık farz edilen borcun da dahil olduğu belirtildi. Broadcom geçtiğimiz kasım ayında sunduğu ilk teklifte Qualcomm’a 130 milyar dolar önermişti. Qualcomm yönetim kurulu, söz konusu teklifi oy birliğiyle reddetmişti.

Qualcomm’dan yapılan açıklamada, Broadcom’un teklifinin iki nedenden ötürü geri çevrildiği ifade edilmişti. Teklifin şirketin değerini yansıtmadığını belirten Qualcomm yönetimi, mevzuatsal belirsizliklerin de göz ardı edilemeyecek kadar ciddi olduğunun altını çizmişti. Değer düşüklüğü konusunda yapılan itiraz, Qualcomm’un daha yüksek bir teklifi değerlendirmeye alabileceğini düşündürmüştü. Yapılan açıklama da bu düşünceyi doğruluyor.

Qualcomm’un istediği toplam satış bedeline ulaşılabilmesi için Broadcom’un hisse başına 90 doların üzerinde bir rakam teklif etmesi gerekiyor. İkinci teklifinde hisse başına 82 dolar öneren Broadcom, Qualcomm’un NXP için verdiği teklifi yükselterek satış sürecini tamamlamasının ardından teklifini hisse başına 79 dolar seviyesine çekmişti.

Qualcomm Broadcom tarafından satın alındığı takdirde bu teknoloji dünyasındaki en büyük satın alma olarak tarihe geçecek. İki şirketin birleşmesiyle oluşacak yapı ise Intel ve Samsung’un ardından dünyanın en büyük üçüncü yonga üreticisi olacak.

İLGİLİ HABERLER