Teknoloji

Qualcomm’un başkanlık koltuğuna Cristiano R. Amon oturuyor

qualcomm

qualcommQualcomm için 2017 oldukça zorlu geçti. Yıla adeta ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından açılan dava ile merhaba diyen şirketin hasımları arasına kısa bir süre sonra Apple da eklendi. Apple ile karşılıklı hamle sayısının bir hayli fazla olduğu bir mücadeleye giden mobil işlemci devi, yılın sonlarında da Broadcom’un “istenmeyen ilgisi” ile uğraşmak zorunda kaldı.

Bütün bu koşuşturma şirketin hem CEO’luğunu hem de başkanlığını yürüten Steve Mollenkopf’u oldukça yormuş gibi görünüyor. Koltuğunun altındaki karpuzlardan birini bırakma kararı alan Mollenkopf, başkanlığı Cristiano R. Amon’a devredeceğini açıkladı.

Hâli hazırda başkan yardımcısı olan Amon, 4 Ocak 2018 itibarıyla başkanlığı Steve Mollenkopf’tan devralacak. Amon yeni görevinde yeni iş fırsatlarının büyümesine yönelik anahtar stratejiler üzerine de yoğunlaşacak. Amon, çalışmalarını yine Mollenkopf’a bağlı olarak yürütecek.

Mollenkopf: Qualcomm Amon ile liderliğini daha ileriye taşıyabilir

Qualcomm CEO’su Steve Mollenkopf, başkanlığı Cristiano R. Amon’a devredecek olmasıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Cristiano sektör, mühendislik ve işletme becerilerinin eşsiz birleşimini taşıyor. Deneyimi de onu bu pozisyon için doğru kişi yapıyor. Bu sayede hem 5G öncülüğünde hem de mobil, Nesnelerin İnterneti, otomotiv, sınır bilişim (edge computing), networking alanlarında Qualcomm’un lider konumunun ve teknolojilerinin daha da ileriye taşınacağına inanıyorum.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER