Teknoloji

Qualcomm Asus ile birlikte kendi oyun telefonunu geliştiriyor

qualcomm asus

Qualcomm, 1-2 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceği Snapdragon etkinliğinin davetiyelerini dağıtmaya başlamış durumda. Mevcut dedikodu ve beklentiler, şirketin bu etkinlikte yeni amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 875’i tanıtacağı yönünde. Bu işlemcinin ARM’ın yeni yüksek performanslı Cortex-X1 çekirdeğinin kullanıldığı ilk çip olması bekleniyor. Ancak Digitimes’ın haberine göre, Qualcomm bu etkinlikte Asus ile birlikte bir duyuru daha yapmayı planlıyor.

Qualcomm’un Asus’un desteğiyle kendi oyun telefonunu geliştirdiği ve bunu 2020 sona ermeden duyuracağı söyleniyor. Telefona dair detaylar ise şu an için oldukça sınırlı. Qualcomm telefonlar için referans tanıtımlar hazırlasa da, bunlar şirketin en yeni işlemcilerinin gücünü gösteren benchmark cihazları olmanın ötesine geçemiyor.

Asus ise oyun telefonu geliştirme ve üretme konusunda tecrübeli bir şirket. Yüksek yenileme hızına sahip ekran, gelişmiş soğutma sistemi, büyük pil, özelleştirilmiş kontrol araçları gibi bileşenlerin yerleştirilmesi konusunda Asus oldukça yetkin hâle gelmiş durumda. Qualcomm’un telefonunun Asus’un oyun dünyasındaki güçlü ROG Markasından yararlanması da muhtemel görünüyor.

Qualcomm ve Asus arasındaki bu iş birliğinin Nvidia ARM’ı satın almadan önce kurulduğu düşünülüyor. Ancak söz konusu iş birliğinin artık daha da önemli hâle geldiği söylenebilir. Nvidia’nın Mali serisi GPU’lardan GeForce markasıyla sunduğu kendi tasarımlarını öne çıkarmak adına vazgeçeceği iddia ediliyor. Qualcomm rakip Adreno serisi GPU’larını bir oyun telefonunda kullanarak rekabette kendisine avantaj sağlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER