Teknoloji

Qualcomm: iPhone’un çekirdeğini bizim inovasyonlarımız oluşturuyor

qualcomm stable diffusion ai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm appleQualcomm ve Apple arasındaki hukuk mücadelesi geçtiğimiz ocak ayında başlamıştı. Zamanla soğuması beklenen kavga, giderek daha sıcak sulara sürükleniyor. Cupertino merkezli şirket kısa bir süre önce Qualcomm’un uygulamalarının sadece kendisine değil, tüm endüstriye zarar verdiğini iddia etmişti. Qualcomm Apple tarafından kendisine yöneltilen bu suçlamaya yanıt vermekte gecikmedi.

İki şirket arasındaki kavganın temelinde Apple’ın iPhone üretiminde kullandığı teknoloji için Qualcomm’a lisans ücreti ödeyip ödememesi gerektiği sorusu yatıyor. Bu uygulamaya karşı isyan bayrağını açan Apple, Qualcomm’a lisans ücreti ödemesi yapmayı kesmişti. Qualcomm da Apple’ın hamlesine aynı şekilde karşılık vermiş ve Apple’a yapması gereken ödemeleri durdurmuştu. Apple Qualcomm’un cihazın satış fiyatı üzerinden belli bir yüzde alarak lisans ücreti toplamasını haksız kazanç olarak nitelemişti.

Qualcomm ise lisans ücreti toplama biçiminin sadece tek bir yonga patentiyle ilgili olmadığını ve iPhone’da bulunan bir teknolojiler grubuyla bağlantılı olduğunu savunuyor. Şirket, yongaları sayesinde iPhone’ların ve diğer akıllı telefonların üretildiğini söyleyerek iddialı bir savı da ortaya koyuyor. Qualcomm’un başkan yardımcısı ve baş hukuk müşaviri Don Rosenberg; bağlantı, yüksek hızda veri transferi ve GPS navigasyon teknolojiyle ilgili girdilerinin davadaki pozisyonlarının temelini oluşturduğunu da dile getirdi.

Qualcomm Apple çekişmesi yakın zamanda son bulacak gibi görünmüyor

Taraflardan gelen açıklamalar, iki şirket arasındaki çekişmenin yakın zamanda sona ermeyeceğini gösteriyor. Önümüzdeki sonbaharda piyasaya sürülecek yeni iPhone ile Apple ve Qualcomm arasında gerginliğin artması da muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER