Teknoloji

Qualcomm Android Wear tabanlı giyilebilir ürünleri destekleyeceğini açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm akıllı telefon ve tabletlerine özel işlemci serisi Qualcomm Snapdragon’un kapsamını Android Wear giyilebilir ürünlere de genişletecek.

android-wear-qualcomm-islemci-190314

Konuyla ilglili olarak Qualcomm’dan gelen açıklamada, Qualcomm Technologies’in Google ve müşterileriyle Android Wear ve Qualcomm Snapdragon işlemci portfolyosu tabanlı giyilebilir ürünler için yenilikçi çözümler üretmek amacıyla çalıştığı dile getirildi. Çeşitli tasarımların geliştirilmekte olduğu ve bu gelişen cihaz kategorisi altında yer alan ürün ve teknolojilerin sahip olduğu potansiyel fırsatların kendilerini heyecanlandırdığı da belirtildi.

Android’in akıllı saat benzeri giyilebilir cihazlara özel versiyonu olan Android Wear’ın duyurulmasının hemen ardından Qualcomm da, yayınladığı açıklamayla Google’ın giyilebilir ürünler hamlesine destek vermiş oldu. LG ve Motorola bu platformu temel alan cihazları yıl içinde çıkaracaklarını duyurmuştu. Qualcomm’un Snapdragon işlemcisinin bu cihazları güçlendirmesi bekleniyor.

Akıllı telefon ve tablet pazarlarında Qualcomm’un teknolojileri fazlasıyla ilgi görüyor, gelecek nesil giyilebilir ürünlerde de bu eğilimin sürdürülmesi çok da şaşırtıcı sayılmaz. Qualcomm’dan işlemci türleri, hızlar, yeteneklerle ilgili herhangi bir detay verilmese de, bağlanabilirliğin en önemli odak noktalarından bir tanesi olacağı belirtildi.

Konuyla ilgili demeç veren Qualcomm sözcüsü, şu an için özellikler hakkında yorumda bulunamayacaklarını, ancak 4G, 3G, Bluetooth veya Wi-Fi gibi bağlantı desteklerine sahip olan giyilebilir cihazlar önem arzettiği dile getirildi.

Qualcomm giyilebilir teknolojilere yeni sayılmaz. Şirket geçen yıl içinde Qualcomm Toq adı verilen bir akıllı saatin duyurusunu gerçekleştirmişti. Her ne kadar yurt dışında satılsa da, Toq genel olarak Qualcomm’un akıllı saatler ve giyilebilir donanımlar hakkında neler yapabileceğini gösteren konsept bir ürün olarak değerlendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER