Qualcomm Android Things platformu için Snapdragon 210 yongasetiyle destek sunacağını açıkladı. Böylelikle gelecek nesil akıllı cihazlar için daha fazla güç ve bağlantı imkanının sunulması amaçlanıyor.
Android Things, Android’in ağa bağlı akıllı ev cihazları için özel olarak tasarlanmış bir versiyonu olma özelliğini taşıyor. 2016 sonlarında duyurusu gerçekleştirilen bu platform henüz emekleme aşamasında, ancak gelecekte güvenlik kameraları, termostatlar, akıllı hoparlörler ve daha birçok ağa bağlı cihazda yer almayı hedefliyor.
Qualcomm Snapdragon 210 yongaseti akıllı cihazlar için kullanışlı birçok yeteneği ve desteği bünyesinde barındırıyor. X5 LTE modem desteği sayesinde otonom 4G bağlantısı kurulabiliyor, bu da güvenlik kameraları için oldukça kullanışlı olsa gerek.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Redmi Note 17 serisi daha büyük piller ve yeni Snapdragon işlemcilerle geldi

Snapseed 4.1, Sony ve Canon RAW dosyalarını Android’de açıyor

Google Chrome Android uygulamasında Gemini için yeni bir kısayol test ediyor

Google, Android Auto’nun medya oynatıcısını daha sade bir tasarımla yeniliyor

Microsoft Windows 11 ile Android telefon deneyimini baştan aşağı yenilemeye hazırlanıyor
Bireysel tüketici tarafına geri döndüğümüzde, örneğin Snapdragon 210 Google Cast’i destekliyor. Bu da ağa bağlı hoparlörler için ses işlevlerinin doğal yollardan desteklendiği anlamına geliyor. Bunun yanı sıra doğal dil algılama ve yorumlama gibi yerel işleme görevlerinin gerçekleştirilmesi için de yeterli güç sağlanıyor.
Bir dizi donanım işlevini tek bir yonga üstü sistem çözümüyle kapsayacak olmanın çekici noktalarından bir tanesi de farklı donanım sağlayıcılarına olan ihtiyacın ortadan kalkacak olması.
Günün Öne Çıkan Fırsatları






Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Snapdragon 210 için destek 2017’nin ilerleyen aylarında sunulacak. Qualcomm, Android Things platformunu donanım bazında 2017 Mobil Dünya Kongresi‘nde sergilemeyi planlıyor.


