Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 210 ile Android Things platformunu destekleyecek

qualcomm android things
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm android thingsQualcomm Android Things platformu için Snapdragon 210 yongasetiyle destek sunacağını açıkladı. Böylelikle gelecek nesil akıllı cihazlar için daha fazla güç ve bağlantı imkanının sunulması amaçlanıyor.

Android Things, Android’in ağa bağlı akıllı ev cihazları için özel olarak tasarlanmış bir versiyonu olma özelliğini taşıyor. 2016 sonlarında duyurusu gerçekleştirilen bu platform henüz emekleme aşamasında, ancak gelecekte güvenlik kameraları, termostatlar, akıllı hoparlörler ve daha birçok ağa bağlı cihazda yer almayı hedefliyor.

Qualcomm Snapdragon 210 yongaseti akıllı cihazlar için kullanışlı birçok yeteneği ve desteği bünyesinde barındırıyor. X5 LTE modem desteği sayesinde otonom 4G bağlantısı kurulabiliyor, bu da güvenlik kameraları için oldukça kullanışlı olsa gerek.

Bireysel tüketici tarafına geri döndüğümüzde, örneğin Snapdragon 210 Google Cast’i destekliyor. Bu da ağa bağlı hoparlörler için ses işlevlerinin doğal yollardan desteklendiği anlamına geliyor. Bunun yanı sıra doğal dil algılama ve yorumlama gibi yerel işleme görevlerinin gerçekleştirilmesi için de yeterli güç sağlanıyor.

Bir dizi donanım işlevini tek bir yonga üstü sistem çözümüyle kapsayacak olmanın çekici noktalarından bir tanesi de farklı donanım sağlayıcılarına olan ihtiyacın ortadan kalkacak olması.

Snapdragon 210 için destek 2017’nin ilerleyen aylarında sunulacak. Qualcomm, Android Things platformunu donanım bazında 2017 Mobil Dünya Kongresi‘nde sergilemeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER