Manşetler

Qualcomm’dan sızan ve sonrasında izleri silinen dokümanlar Android’in gelecek sürümü Key Lime Pie’ı işaret ediyor

Android’in bir sonraki büyük sürümünün “Key Lime Pie“, yani “misket limonlu turta” olarak adlandırılacağı daha önce çeşitli aralıklarla dillendirilmişti. Son olarak Android Police sitesinin paylaştığı bazı Qualcomm dokümanları yeni sürümün ne zaman çıkacağına dair önemli ipuçları verdi. Slaytların işaret ettiğine göre Android’in alfabenin “K” harfine denk düşen yeni sürümü 2013 ilkbaharında çıkacak.

key-lime-pie

Google’ın her yıl düzenlediği Google I/O yazılımcı etkinliği bu yıl 15-17 Mayıs tarihleri arasına düzenlenecek ve bu tarih “İlkbahar 2013” zaman penceresinin içine denk düşüyor. Bu arada Android Police sitesi ve bu site söz konusu dokümanları yayınladıktan sonra onu kaynak gösterip konuyla ilgili haber hazırlayan siteler Qualcomm’un haberleri sitelerden kaldırma talebiyle karşılaştı. Şu anda söz konusu bilgileri sızdıran dokümandan izler görmek pek mümkün olmayabilir, ancak zaten haber yayılacağı kadar yayıldı.

Tabii, Qualcomm’un kaldırma talebinin neden geldiği konusunda net bir bilgi yok. Belki Key Lime Pie’ın tahmini çıkışı gibi bir bilginin sızması veya slaytlar içinde Qualcomm’un gelecek nesil işlemcileriyle ilgili geliştirme çalışmalarına dair bilgilerin yer alıyor olması Qualcomm’un tedbirli davranmasına neden olmuş olabilir. Qualcomm gibi birçok Android cihazı güçlendiren yongaları üreten bir şirketin işaret ettiği çıkış tarihi yanlış olmasa gerek, ne dersiniz?

İlgili >> Android Police, Android Police (Yazı Kaldırma Notu)

İLGİLİ HABERLER