Teknoloji

Qualcomm AMD ile birlikte sürekli ağa bağlı dizüstüler üretecek

qualcomm amdQualcomm’un Tech Summit adlı konferansında dikkat çeken en önemli duyuru ARM tabanlı Snapdragon 835 işlemciyle çalışan Windows 10 dizüstü bilgisayarlar olmuştu. Ancak AMD’nin de içinde olduğu bir duyuru da bu etkinlikte boş geçilmedi.

AMD’nin kurumsal başkan yardımcısı ve genel müdürü Kevin Lensing, Qualcomm’un etkinliğinde sürpriz bir şekilde sahne alarak iki şirketin birlikte çalışacağını duyurdu. Bu iş birliği doğrultusunda AMD Ryzen mobil işlemci taşıyan, buna ek olarak Snapdragon X16 LTE modemlerle Wi-Fi bağlantısına ihtiyaç duymadan, sürekli ağa bağlı dizüstü bilgisayarlar üretilecek. Asus ve HP, bu iş ortaklığını hayata geçiren ilk üreticiler olacak.

AMD için bu yıl lansmanlarla dolu biçimde geçti. Yaz aylarında amiral gemisi niteliğinde masaüstü AMD Ryzen ThreadRipper işlemci ailesini çıkaran şirket, ekim ayında da entegre Radeon Vega grafik birimine sahip Ryzen mobil yongalarını çıkardı. Qualcomm ile iş ortaklığı ise AMD için bir sonraki büyük hamle olarak görülebilir. Ayrıca bu iş birliği yarı iletken üreticisi Intel’e karşı da bir meydan okuma niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER