Eğlence

Qualcomm AllPlay ile Sonos’a rakip oluyor

Qualcomm işlemcileri için hangi marka hoparlör kullanıldığına bakmadan evlerde kurulu olan Sonos sistemine rakip olma fırsatını veren yeni özelliği Qualcomm AllPlay’i duyurdu.

qualcomm-allplay-050913

Bilmeyenler için Sonos’u kullanıcıların müziği merkezi bir sistem üzerinden yönetmesini sağlayan çok odalı bir sistem olarak tanımlamak mümkün. Sonos ile müzik evin çeşitli yerlerine yerleştirilmiş olan hoparlörlere gönderilirken, kullanıcılar aynı anda farklı odalarda aynı müziği çalabiliyor. Dileyenler bu sistemi kullanarak farklı odalarda farklı şarkıları da dinleyebiliyor.

Qualcomm’un yeni servisiyse yine şirket tarafından geliştirilen AllJoyn teknolojisini kullanıyor. Şirket hoparlör üreticilerinin marka bilmez bir sistem kullanan bu teknolojiyi uygulamaya koymasını umut ediyor. Bu sistem sayesinde Qualcomm kullanıcıların evlerindeki farklı markalı hoparlörü birbirlerine bağlayabilmesini amaçlıyor.

Bu yeni özelliğine itici güç sağlamak için ABD’de Rhapsody ile işbirliğine giden Qualcomm, yazılımcıların bu özelliği uygulamalarına eklemesi için AllPlay Click Yazılım Geliştirme Araçseti’ni bu yıl sona ermeden yayınlamayı planlıyor. Servisi pazara sokmak için önemli markalarla görüşmeye devam ettiklerini söyleyen Qualcomm CEO’su Paul Jacobs, AllPlay’in çıkışı için bir zaman vermekten kaçındı.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER