Teknoloji

Qualcomm akıllı telefonları el hareketleriyle kontrol etmeyi mümkün kılacak – Video

iq-2011-istanbul-00018

Qualcomm’un “Dijital Altıncı His” adını verdiği kavram sayesinde kullanıcıların mobil cihazlarıyla olan etkileşimi daha üst seviyeye çıkacak. Cihazlarda bulunan kamera, insan vücuduna bağlanan ya da cihazda gömülü olarak gelen sensörler yardımıyla insan vücudundaki hareketler veya değişimler cihazlar tarafından algılanacak ve buna göre çeşitli geri bildirimler elde edilecek.

Qualcomm’un bu kavramı içine akıllı telefonların hareketlerle kontrol edilmesi de giriyor. Microsoft’un Kinect ile hayatımıza iyice soktuğu hareket tabanlı kontrol teknolojisinin bir benzerini Qualcomm da akıllı telefon veya tabletlere getirmeyi amaçlıyor. Qualcomm’un tepe yöneticisi Paul Jacobs tarafından gerçekleştirilen sunumda, Jacobs önünde duran mobil cihazın galerisinde yer alan fotoğraflara, cihaza dokunmadan, sadece el hareketleriyle bakabildi.

Bu ilginç teknolojinin piyasada satılan mobil cihazlara girmesi için bir yıl kadar beklememiz gerekecek. Söz konusu teknolojinin 2012’nin ikinci yarısı içinde piyasaya çıkacak cihazlara girmesi bekleniyor. Bunun 2013’ün başlarına da sarkabileceği dile getirildi.

Jacobs’un sunumunu aşağıdaki videoda yer alıyor.

Video: Qualcomm’dan hareket tabanlı akıllı telefon kontrolü

İLGİLİ HABERLER