Teknoloji

Qualcomm akıllı hoparlör üretimini kolaylaştıracak referans tasarım hazırladı

qualcomm stable diffusion ai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm akilli hoparlorAkıllı hoparlörler teknoloji dünyasının yeni “gözde” ürün kategorisi gibi görünüyor. Amazon’un açtığı yoldan Google ve Apple gibi devlerin yürümesi, bu kategoriye ilgiyi artıracak gibi görünüyor. Qualcomm akıllı hoparlör üretimi konusunda arkadan geleceklerin işini kolaylaştıracak bir adım attı ve bir referans tasarım hazırladı. Söz konusu referans tasarımında yongalar, mikrofon teknolojisi ve ses sisteminden oluşan basit bir konfigürasyon bulunuyor.

Amazon ölçeğinde bir şirketin Qualcomm’un referans tasarımından yararlanması pek muhtemel görünmüyor. Ancak kendi Echo’suna sahip olmak isteyen küçük şirketler için Qualcomm’un referans tasarımı, nihai bir ürüne giden yolun ilk taşı olabilir. Referans tasarımı, şirketi uzun uzadıya testler yapmak zorunluluğundan da kurtarıyor. Qualcomm’un her şeyin uygun çalışacağını taahhüt etmesi, hazırlanan akıllı hoparlörlerin hızlı biçimde piyasaya çıkabileceği anlamına geliyor.

Referans tasarımına Smart Audio Platform (Akıllı Ses Platformu) adını veren Qualcomm, akıllı hoparlörler için gerekli anahtar teknolojilerden birini de potansiyel üreticilere sunuyor. Şirketin referans tasarımında uzun mesafeli mikrofon sistemi de bulunuyor. Söz konusu sistem huzme, yankı önleme ve uyandırma kelimeleri gibi özellikleri de destekliyor. Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısına sahip referans tasarım, Qualcomm’un AllPlay adını taşıyan hoparlör eş zamanlama sistemini de barındırıyor. Alexa gibi sesli asistanlar da sisteme entegre edilebiliyor.

AllPlay’in geniş ölçekte kullanılan bir çözüm olmaması, buradaki heyecanı biraz aşağıya çekiyor. Qualcomm yeni platformunu hoparlörler arasında eş zamanlı oynatmayı destekleyecek ve çok kanallı sesleri yönetebilecek bir sistem olarak lanse ediyor. Ancak bunun için AllPlay teknolojisi barındıran hoparlörlere sahip olmak gerekiyor. Qualcomm’un AllPlay teknolojisine sahip hoparlörlerin sayısını artırma konusunda da önümüzdeki dönemlerde girişimlerde bulunması şaşırtıcı olmayacaktır.

Qualcomm akıllı hoparlör tasarımını baz alan ürünlerin çıkışı için yıl sonunu işaret etti

Qualcomm’dan yapılan açıklamada referans tasarımı baz alan ilk ürünlerin yıl sonu itibarıyla satışa sunulacağı belirtildi. Şirket, ürünlerin sayısının 2018’de ciddi ölçüde artmasının öngörüldüğünün de altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER