Teknoloji

Puma’nın ilk akıllı saati Wear OS ve GPS ile geliyor

puma

Fossil Group, dünyanın pek çok ünlü markasını kullanarak şık ve modaya uygun akıllı saatler üretiyor. Bu gruba son olarak ünlü spor giyim markası Puma katıldı.

Puma’nın ilk akıllı saati, 1.19 inç büyüklüğünde bir AMOLED ekrana sahip. Bu ekran, naylon ve alüminyumun birleşiminden oluşan 44 mm. çapındaki bir kasaya yerleştirilmiş. Sadece 28 gram ağırlığındaki saat ile birlikte 16 mm. uzunluğunda değiştirilebilir, dokulu silikon kayışlar sunuluyor.

Puma’nın akıllı saatinin kalbinde Qualcomm Snapdragon Wear 3100 platformu bulunuyor. Bu platforma 512 MB RAM ve 4 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Google’ın Wear OS işletim sistemiyle çalışan saatte Google Asistan da mevcut. Kalp atış hız takibi, yerleşik GPS, Google Pay için NFC ve Rapid Charging şarj teknolojisi de saatin özellikleri arasında bulunuyor. Kullanıcılar iPhone veya Android telefonlarına gelen bildirimleri saatlerinde görebiliyor.

Puma’nın akıllı saati de, tıpkı diğer Wear OS cihazlar gibi, Google Fit ile sıkı bir entegrasyon içinde. Aktivite takibi ve müzik uygulamaları da barındıran saat, çok sayıda antrenman uygulamasını da destekliyor. Akıllı saatin suya dayanıklı olduğunu ve yüzme egzersizlerinde kullanılabileceğini belirtmekte de fayda var.

Puma’nın akıllı saatinde kullanıcılara çok sayıda interaktif kadran seçeneği sunuluyor. Bunlardan biri “Scorecard” adını taşıyor. Scorecard’da saat ve tarihe ek olarak kalp atış hızı da gösteriliyor. Kullanıcılar bu kadranı aradıkları bilgilere hızlıca ulaşabilecekleri şekilde kişiselleştirilebiliyor.

Puma akıllı saatini ne zaman piyasaya sürecek?

Puma ilk akıllı saatini kasım ayında piyasaya sürecek. Saati satın almak isteyenlerin 275 dolar ödemesi gerekecek. Saat için siyah, beyaz ve sarı olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER