EğlenceManşetler

puhutv iki ay içinde 6.5 milyon tekil ziyaretçiye ulaştı

puhutvDoğuş Grubu’nun yeni yatırımlarından biri olan Doğuş Digital, bundan yaklaşık iki ay önce çevrim içi televizyon platformu puhutv’yi hayata geçirmişti. Platformun ünlü oyuncuları kadrosunda barındıran ilk orijinal içeriği “Fi” henüz yayınlanmadı. Ancak puhutv, iki ay içinde 6.5 milyon tekil ziyaretçiye ulaşmayı başardı.

Platform orijinal içerik yayınına başlamamasına rağmen, dizi ve film katalogunun genişliğiyle hatırı bir sayılır kullanıcı kitlesini yakaladı. İki aylık süre içinde platformda toplam 12 milyon saat video izlendi. Bu trafiğin yüzde 40’ı ise mobil cihazlar üzerinden gerçekleşti.

Platforma üye olmak için herhangi bir ücret ödemek gerekmiyor. Buna ek olarak, izlenen içeriğe başka bir cihaz üzerinden de devam edilebiliyor. Kullanıcıların tercihlerini de göz önünde bulunduran servis, daha önce izledikleri içerikler doğrultusunda kullanıcılara yeni içerikler öneriyor. Platform böylelikle “kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimi” yaşatmayı amaçlıyor.

puhutv-infografik-300317Popüler ve güncel içerikleri yüksek çözünürlüklü biçimde sunma misyonuyla hareket eden platform, “izleyicisini tanıyan televizyon” anlayışını benimsiyor. Servisin COO’su Heni Hazbay, platformun değişen televizyon izleme alışkanlıklarına alternatif olmak yerine tamamlayıcı bir seçenek sunduğunu belirtti.

puhutv orijinal içerik yolculuğuna Fi ile başlıyor

Servisin ilk orijinal içeriği olan Fi’nin ilk 3 bölümü 31 Martta yayınlanacak. Yapımcılığını Ay Yapım’ın üstlendiği dizinin başrollerini Ozan Güven, Serenay Sarıkaya, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç ve Büşra Develi üstleniyor. Fi’nin yönetmen koltuğunda ise Mert Baykal oturuyor. Diziyi izlemek için herhangi bir ücret ödenmeyecek.

İLGİLİ HABERLER