Teknoloji

Puffin Lite: iOS WebKit tabanlı yeni internet tarayıcısı

Puffin iOS kullanıcılarının yabancısı olduğu bir isim değil. Safari dışında alternatif bir internet tarayıcısı arayan çok sayıda kişi Puffin’den de faydalanıyor. Ancak daha optimize ve daha hafif uygulamaların çıkışı, Puffin için de bir yenilenme ihtiyacı doğurmuşa benziyor. Puffin Lite, söz konusu ihtiyacın sonucu olarak kullanıma sunuldu.

iTunes App Store’daki yerini alan Puffin’in “hafif” versiyonu, DNA’sındaki bazı özellikler nedeniyle dikkat çekiyor. Söz konusu özellikler arasında göze ilk olarak uygulamanın Apple’ın WebKit platformunun üzerine inşa edilmesi göze çarpıyor. WebKit’in varlığı sayesinde yeni görüntü ve özellikleri daha hızlı bir deneyimle buluşturmak mümkün oluyor.

CloudMosa, Puffin’in yeni versiyonunu tanıtırken iki noktanın üzerinde ayrıca duruyor. Yüksek sayfa yükleme hızları ve basit kullanıcı arayüzü, uygulamanın temelini oluşturan iki kavram olarak öne çıkıyor. Kullanıcılara kurumsal çalışmalarını organize etme imkanı da sunan tarayıcı, güvenli gezinme deneyimi için giriş kodu koruması özelliğine de sahip.

puffin litePuffin Lite kullancılar tarafından stok fotoğraflar veya film rulosundaki karelerle kişiselleştirilebiliyor. Uygulama iPhone X’da tam ekran desteği sunuyor. Puffin Lite, iTunes App Store üzerinden indirilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER