Eğlence

PUBG yeni yamasıyla bazı hayranlarını üzebilir

pubgPlayerUnknown?s Battlegrounds veya bilinen kısaltmasıyla PUBG için hazırlanan son yama, oyunun fanatiklerini üzebilecek bir özelliği beraberinde getiriyor. Henüz test aşamasında olan yama tüm kullanıcılarla buluşmasa da, şimdiden bazı tartışmalara yol açmış durumda.

Hazırlanan yama notlarında şu iki satır dikkat çekiyor:

  • “Artık harita işaretlerini haritayı açmadan yerleştirebileceksiniz.”
  • “Alt tuşuna basıp sağ tuşa tıklamak belirlenen noktaya harita işaretlerini yerleştirmek için yeterli oluyor.”

İlk bakışta yapılan basit bir değişiklik gibi görünüyor. Ancak özünde oyunda hatırı sayılır bir değişim oluşturma potansiyeli taşıyor.

Oyuncular artık haritalara rahatlıkla işaret bırakarak düşmanların yerini takım arkadaşlarına bildirebilecek. Bu statik işaret düşmanın hareketlerini takip etmeyecek. Ancak takım arkadaşlarını bir noktaya çekmeyi kolaylaştıracak ve iletişim kolaylaştıracak.

Şimdiye kadar oyuncular hedefleri ve tehditleri tespit etmesi için harita bilgisine ve sesli iletişime ihtiyaç duyuyordu. Yapılan yeni güncelleme ile iletişimin kolaylaşması, harita üzerinde uzmanlaşmaya yönelik ihtiyacı azaltıyor.

Ancak oyuncuların asıl şikayetçi olduğu nokta olarak yeni yöntemle düşmanın yönünün yanı sıra mesafesini tespit etmenin de kolaylaşması öne çıkıyor. PUBG geliştiricileri yeni oyunculara yardımcı olmayı amaçlasa da, tecrübeli oyuncular özelliğin kötüye kullanıma açık olduğunu vurguluyor. Oyuncuların bu şikayetlerine Twitch ve Reddit gibi mecralarda rastlamak mümkün oluyor.

Söz konusu işaretleme sistemi, daha önce Rainbow Six Siege gibi oyunlar tarafından da kullanılmıştı. PUBG oyuncularının tepkisini çeken bu değişikliğin güncellemenin nihai versiyonuna yansıtılıp yansıtılmayacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER