EğlenceTeknoloji

PUBG’den PS4 ve Xbox One sahiplerini sevindirecek destek

pubg ps4

PlayerUnknown’s Battlegrounds, ya da daha iyi bilinen kısaltmasıyla PUBG, önemli bir özelliğe kavuşuyor. PUBG ekim ayının başlarından itibaren PS4 ve Xbox One için çapraz platform desteği sunacak.

Yani bu konsolların sahipleri, oyunda birbirlerine karşı mücadele edebilecek. Test suncularında çapraz platform desteği eylül ayından itibaren faaliyete geçecek. Standart sunucularda ise ekim ayını beklemek gerekecek.

Microsoft, PUBG’nin çapraz platform desteğini Gamescom kapsamında düzenlediği Xbox Inside etkinliğinde duyurdu. Şirket, çapraz platform desteğinin konsollara özgü olduğunun altını çizdi. Yani PS4 ve Xbox One sahiplerinin PUBG’yi PC sahiplerine karşı oynamaları mümkün olmayacak. PUBG Corporation’da topluluk müdürü olarak görev yapan Cecilia Lee, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “İlk amacımız, her iki konsol topluluğundan 100 oyuncuyu aynı maçta buluşturabilmek. İkinci amacımız ise eşleştirme sürelerimizi iyileştirmek. Oyuncu havuzumuz genişlediği için bu sürenin ciddi anlamda kısalmasını bekliyoruz.”

PUBG, PS4 ve Xbox One için çapraz platform desteği sunan oyunlar grubunun en son üyesi oldu. Çapraz oyun desteğinin önündeki bariyerler, Sony’nin geçtiğimiz yıl hem Fortnite hem de Rocket League için bu imkanı sağlamasıyla alçalmıştı. Bungie de bu hafta itibarıyla Destiny 2’de çapraz kayıt desteğini aktif hâle getirmeye hazırlanıyor. Önümüzdeki dönemde Call of Duty: Modern Warfare’de de capraz platform desteğinin sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER