Eğlence

PUBG PS4 sahipleriyle yakında buluşabilir

pubg ps4 lite

PlayerUnknown’s Battlegrounds veya yaygın kullanılan kısaltmasıyla PUBG, son zamanların en popüler oyunları arasında yer alıyor. Ancak bu popüler oyun, şu anda PlayStation 4 üzerinde oynanamıyor. Ne var ki, söz konusu durum yakın zamanda değişecek gibi görünüyor. Güney Kore Oyun Derecelendirme Kurulu’nun belgeleri, PUBG PS4 versiyonunun yolda olduğunu gösteriyor.

Şu anda PUBG’yi bir konsol üzerinde oynamak isteyenlerin önünde Xbox One dışında bir seçenek bulunmuyor. Oyunun mobil versiyonu ise 2018’in başlarında iOS ve Android‘de oyun severlerle buluşmuştu.

PUBG, Battle Royale türünün hâlâ devam eden patlamasının fitilini ateşleyen oyun olarak tanımlanıyor. 2018’in ocak ayı itibarıyla oyunu eş zamanlı oynayan oyuncuların sayısı 3 milyonu geçmişti. PUBG’nin bu başarısı Battlefield V, Call of Duty ve tabii ki Fortnite gibi oyunları Battle Royale kategorisine çekmişti.

PUBG, 2017’nin mart ayında ilk olarak PC’de oyuncuların karşısına çıkmıştı. Oyun gördüğü ilgiyle kısa sürede Microsoft’un ilgisini çekmişti. PUBG için özel bir anlaşma yapan Microsoft, geçtiğimiz yılın aralık ayında oyunu erken erişim etiketiyle Xbox One sahipleriyle buluşturmuştu. 2018’in temmuz ayı itibarıyla oyunun konsol versiyonunun satış rakamının 8 milyona ulaştığı söyleniyor.

Oyunun konsol versiyonu, bu ay erken erişim etiketinden kurtulmuş ve özellik bakımından PC versiyonuyla eş seviyeye gelmişti. Artık Xbox One üzerinde PUBG oynayanlar da üç farklı haritayı ve dinamik hava durumunu deneyimleyebiliyor.

PUBG PS4 versiyonunun çıkışında PC ve Xbox One versiyonlarıyla aynı özelliklere sahip olup olmayacağı henüz bilinmiyor. PS4 versiyonunun yayın tarihi konusunda ise akıllara gelen ilk tarih önümüzdeki aralık ayı oluyor. Microsoft’un Xbox One’a imtiyaz sağlamak için yaptığı anlaşmanın süresinin önümüzdeki aralık itibarıyla sona ermesi öngörülüyor.

PUBG PS4 versiyonu, varlığı Güney Koreliler tarafından müjdelenen ilk oyun değil. Daha önce de duyurusu E3 2018’de yapılan Fortnite’ın Nintendo Switch sürümünün varlığı Güney Kore Oyun Derecelendirme Kurulu’nun belgeleriyle ortaya çıkmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER