EğlenceTeknoloji

PUBG evrenine yeni bir mobil oyun geliyor: New State

pubg: new state pubg

PUBG evreni, iOS ve Android’de kullanıcılarla buluşacak yeni bir mobil oyunla genişliyor. PUBG: New State adını taşıyan oyun, “battle royale” (büyük savaş) deneyimine “füturistik” bir boyut katmayı vadediyor.

New State, oyuncuları 2051 yılına götürecek. Burada oyunculara Troi adını taşıyan yeni bir harita sunulacak. Bunların yanında yakın gelecekten drone’lar veya konuşlandırılabilir savaş kalkanları gibi araçlar ve silahlar oyuncuların erişimine açılacak. Paylaşılan görüntülere bakıldığında oyunun Call of Duty serisinin Black Ops 3 ve 4 gibi oyunlarına benzediği görülüyor.

Yeni oyun aynı zamanda PUBG evreninin derinliklerine de iniyor. Bunun en önemli kültürel işareti, silah olarak kullanılan dökme demir tava olan bir oyun için önemli bir aşama niteliği taşıdığı söylenebilir. Zamandaki sıçramanın Lunchmeat gibi sevilen PUBG karakterlerinde ne gibi değişimler getireceği bilinmiyor.

New State’le birlikte PUBG oyunlarının alışılagelmiş formülü de biraz değişiyor. Oyuncular, yeni oyunda silahlarını bir müsabaka sırasında da modifiye edebilecek ve kişiselleştirebilecek. Bunun Apex Legends’taki silah eklerine benzer bir özellik olduğu söylenebilir.

pubg: new statePUBG: New State, bu yıl içinde iOS ve Android’de oyuncularla buluşacak. Oyunun alfa testleri de önümüzdeki dönemde başlayacak.

İLGİLİ HABERLER