EğlenceTeknoloji

PUBG Mobile için özel hazırlanan yeni bir harita geliyor

pubg mobile livik

PUBG Mobile dünyanın en popüler ve yapımcısına en çok para kazandıran oyunları arasında bulunuyor. Sevilen “battle royale” (büyük savaş) formatını mobil cihazlara uygun hâle getiren oyun, pek çok açıdan standart PUBG deneyiminden çok uzaklaşmıyor. Ancak oyunun geliştirici ekibi, mobile özel bazı dokunuşlar yapmaya hazırlanıyor.

Bu doğrultuda tamamen mobil versiyon için tasarlanan yeni bir harita geliştiriliyor. The Verge sitesine konuşan oyunun yapımcısı Rick Li, “İnsanların PUBG Mobile’ı daha esnek bir şekilde deneyimlemesini istiyoruz” ifadesini kullandı.

PUBG Mobile’ın yeni haritası Livik adını taşıyor. 2 kilometreye 2 kilometre ölçülerinde olan bu mobile özel ilk haritada aynı anda sadece 40 oyuncu mücadele edebilecek. Maçların hızlıca oynandığı bir alan yaratmak istediklerini söyleyen Li, haritanın da fırsat buldukları anda oyun oynamak isteyen oyuncuların talebi doğrultusunda geliştirildiğinin altını çizdi.

İskandinav coğrafyasında bir yermiş gibi görünen Livik, küçük alanına rağmen çok sayıda ilginç nokta barındırıyor. Volkan, sıcak su kaynağı ve şelale gibi unsurların bulunduğu haritada maçları hızlandıracak çok sayıda interaktif unsur da mevcut. Yapımcı Rick Li, özellikle şelalelerin oyuna olan yaklaşımı değiştirmesini bekliyor.

Şelaleler sayesinde başka haritalarda görülmeyen türden etkileşimlerin yaşanacağını belirten Li, oyuncuların suyun fiziksel etkisini bu şelalelerde hissedebileceğini dile getirdi. Li, oyuncuların şelalelerden yararlanarak yeni taktikler hazırlayabileceğinin de altını çizdi.

Yeni PUBG Mobile haritasının çıkışı konusunda şimdilik kesin bir tarih verilmiş değil. Li sadece “yakında” ifadesini kullanmakla yetinirken, bu haritanın mobilden sonra diğer platformlara da açılabileceğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER