EğlenceTeknoloji

PUBG Mobile için büyük güncelleme geliyor

Turkcell'den PUBG Mobile sevenlere özel oyun paketleri hindistan cin

PUBG konsol ve PC’lerde diğer büyük savaş oyunlarının biraz gölgesinde kalmış gibi görünse de, oyunun mobil versiyonu gezegendeki en başarılı oyunlardan biri durumunda. PUBG Mobile için yakında yayınlanacak 1.0 güncellemesi de büyük performans artışları vadediyor. Buna ek olarak, oyun kasım ayında düzenlenecek ve toplamda 2 milyon dolar para ödülünün dağıtılacağı bir e-spor turnuvasına da ev sahipliği yapacak.

PUBG Mobile’ın altında Çin’in teknoloji ve oyun devi Tencent’in imzası bulunuyor. Oyunun 8 Eylül’de yayınlanacak 1.0 güncellemesi, kare hızını yüzde 30 oranında artıracak. Gecikme ise yüzde 76 oranında azalacak. Bu oranlar kullanılan cihazın türüne göre değişecek. Oyunda görsel anlamda da bazı değişiklikler gerçekleştirilecek. Ana lobi ekranı yenilenirken; paraşüt, sprint ve oyun içi hareketler de değişecek.

Tencent tarafından yapılan basın açıklamasında konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer alıyor: “Partiküller, duman, hava patlamaları, tüfeklerden çıkan alevler ve etkileşim ölçeği daha da gerçekçi hâle gelecek. Işık sistemlerindeki yükseltmeler ve doku kalitesinin artması sayesinde bitkiler, hava ve su çok daha canlı görünecek. Model ve doku kalitesindeki iyileşme, daha gerçekçi bir his ve daha yüksek kaliteli bir deneyim sağlayacak.”

Kasım ayında ise PUBG Mobile’ın e-spor bölümünde birleştirilmiş bir Dünya Şampiyonası ve Dünya Ligi etkinliği başlayacak. Söz konusu etkinlik PUBG Mobile Global Championship adını taşıyacak. Etkinlikte farklı kıtalardan oyuncular 2 milyon dolarlık ödül havuzundan pay kapmak için mücadele edecek. Salgın nedeniyle şampiyona kapsamında büyük etkinlikler düzenlenmeyecek. Ancak kasım ayında başlayacak lig, farklı stüdyolarda gerçekleştirilecek.

2018’de çıkan PUBG Mobile, başarısıyla PC versiyonunu geride bırakmıştı. Sensor Tower’ın verilerine göre, oyun geçtiğimiz yıl 1.3 milyar dolar gelir elde etti. 600 milyon kez indirilen oyunun aktif oyuncu sayısı 50 milyon civarında seyrediyor. Oyunun Çin’deki Game of Peace isimli versiyonunu da 150 milyon oyuncunun oynadığı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER