Eğlence

PUBG Mobile’ın günlük oyuncu sayısı 10 milyonu geçti

pubg mobile
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
pubg mobile
PUBG Mobile yaklaşık iki aylık bir süre içinde günlük 10 milyon oyuncu sayısını aşmayı başardı

PUBG Mobile, yaklaşık iki ay önce oyuncularla buluşmuştu. Oyun, kısa sayılabilecek bir süre içinde günlük 10 milyon oyuncu sayısını geçmeyi başardı.

Yılın popüler oyunlarından PlayerUnknown’s Battlegrounds veya bilinen kısaltmasıyla PUBG’nin mobil versiyonu da büyük ilgi görüyor. Oyunun dağıtımcısı Tencent Games ve yapımcısı PUBG Corp.’tan yapılan açıklamaya göre, PUBG Mobile günlük 10 milyon oyuncu sayısını geçti. Açıklamada bu sayıya Çin’deki oyuncuların dahil edilmediğinin altı çizildi.

PUBG’nin mobil versiyonu 19 Mart’ta App Store ve Google Play Store’da yayınlanmıştı. Oyun yaklaşık iki aylık bir süre içinde 10 milyon oyuncu sayısını geçmeyi başardı. Oyun 100’den fazla ülkede de en çok indirilen oyunlar sıralamasında zirveye çıktı.

PUBG Mobile, 2018 Google Play Ödülleri’nde de iki dalda birden aday oldu. Oyun hem “En İyi Çıkış Yapan Oyun” hem de “En İyi Topluluk Oluşturan Oyun” kategorilerinde ödüle aday gösterildi. PUBG’nin mobil versiyonu, bu iki kategoride de aday gösterilen tek oyun oldu.

PUBG’nin geliştirici ekibi için öncelikli odak noktası PC versiyonundaki deneyimi mobile taşımak olurken, arayüz de mobil cihazlara uygun olarak yeniden tasarlandı. Yapılan açıklamada, oyunla düzenli olarak yeni eklemelerin yapılacağının da altı çizildi.

PUBG Mobile için kısa süre önce yayınlanan son güncellemede oyunculara Miramar isimli yeni bir harita sunulmuştu.

İLGİLİ HABERLER