Teknoloji

PUBG Mobile 200 milyondan fazla kişi tarafından oynanıyor

pubg mobile

PlayerUnknown’s Battlegrounds veya daha iyi bilinen kısaltması ile PUBG‘nin mobil versiyonunun toplam oyuncu sayısı 200 milyona ulaştı. Oyunun yapımcısı PUBG Corporation tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, günlük oyuncu sayısının 30 milyon olduğu belirtildi. Söz konusu verilere göre, PUBG Mobile aktif kullanıcı sayısı bakımından Fortnite ile aynı yerde duruyor.

PUBG aynı zamanda Google Play tarafından 2018’in en iyi oyunu seçildi. Epic Games, Fortnite’ın Android versiyonunu Google Play aracılığıyla dağıtılmadığı için Fortnite’ın bu yarışa dahil olmadığını belirtmek gerekiyor.

Bloomberg‘de yer alan habere göre, Fortnite 200 milyon oyuncu sayısına 26 Kasım itibarıyla ulaştı. Ancak o tarihten bu yana söz konusu sayının artmış olması muhtemel görünüyor. PUBG için açıklanan rakamlara Çin’in dahil edilmemiş olması ise oyunun eşit koşullar altında Fortnite’ı geride bırakabileceğini gösteriyor. PUBG’nin konsol ve PC için satılan 50 milyon kopyasının da istatistiklere dahil edilmediğini belirtmekte fayda var.

Çin’de oyun konsolları 2015’e kadar yasaklıydı. Bu da ülkede yaşayanların hâlâ mobil ve PC oyunlarını konsol oyunlarına tercih ettiğini gösteriyor. PUBG Mobile, mobil oyun ekosistemine Fortnite’tan önce girdiği için Çin’de daha fazla oyuncuya kavuşmuş olma ihtimali yüksek görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER