Teknoloji

PUBG Lite ile PUBG deneyimi orta segment Android telefonlara taşınıyor

pubg mobile lite

pubg liteFortnite’ın uzun süredir beklenen Android açılımı dün itibarıyla resmiyet kazandı. Ancak Fortnite’ın en büyük rakibi PlayerUnknown’s BattleGrounds’ın veya daha çok bilinen kısaltmasıyla PUBG’nin buna yanıtı gecikmedi. Oyunun yapımcısı Tencent Games, orta segment Android telefonlarda pürüzsüz bir deneyim yaşanması için PUBG Lite versiyonunu duyurdu.

İlk etapta sadece belli bölgelerde oyuncularla buluşan yeni versiyon, orta segment Android telefon sahiplerinin “Battle Royale” deneyimini daha küçük bir ölçekte de olsa yaşamasını mümkün kılıyor.

PUBG Lite, oyunculara standart PUBG ile aynı deneyimi yaşatmayı vadediyor. Yüksek video ve ses kalitesini aşağıya çekmeyen Lite versiyon, oyuncuların arkadaşlarıyla bir takım oluşturmasına da izin veriyor. İçerik bakımından arada küçük farklar bulunuyor.

Lite versiyonda haritaya dahil edilebilen oyuncu sayısı 100’den 40’a iniyor. Haritaların fiziksel olarak da küçüldüğü bu versiyonda oyuncuların daha “samimi” karşılaşmalar yaşamasının önü açılıyor.

PUBG Lite çıkışı için seçilen zamanlama da oldukça doğru görünüyor. PUBG’nin en büyük rakibi Fortnite uzun süredir beklenen Android açılımını sonunda gerçekleştirse de, bunun bir süre için sadece Samsung’un amiral gemileriyle sınırlı bir hamle olması PUBG için bir şans niteliği taşıyor. Ancak bu noktada PUBG Lite’ın da az sayıda bölgede yayınlandığını ve Türkiye’nin o bölgelerden biri olmadığını belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER