Eğlence

PUBG Lite için test sürüşü Tayland’da başladı

pubg ps4 lite

PlayerUnknown’s Battlegrounds veya daha iyi bilinen kısaltmasıyla PUBG’nin ücretsiz olarak oynanabilen yeni versiyonunun testleri başladı. PUBG Lite adını taşıyan ve şu an için sadece Tayland’da erişime açık olan bu özel versiyon, oyunun daha az donanım gücüne sahip cihazlarda da oynanabilmesi için geliştirildi.

Lite versiyonun PUBG’nin Fortnite ile daha iyi rekabet edebilmesi için uygun bir seçim olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Fortnite sahneye PUBG’den daha sonra çıksa da, neredeyse tüm cihazlarda oynanabilmesi sayesinde kısa süre içinde küresel bir pop kültürü fenomenine dönüşmüştü.

PUBG Lite’ın ücretli PUBG’den tamamen bağımsız bir oyun olduğunu belirtmek gerekiyor. PUBG Corp. tarafından yapılan açıklamada, iki oyunun birbirinden ayrı tutulacağını ve Lite versiyonun kendi geliştirici ekibine sahip olacağı belirtildi. Söz konusu ekip, oyun için özel içerikler hazırlayacak.

PUBG Lite oyuncuları şu an için sadece PUBG’nin orijinal haritası olan Erangel’e erişebiliyor. Bu haritada oyunculara Tek/ İkili/ Takım seçenekleri sunuluyor. Tayland’daki testlerin ardından PUBG’nin diğer bölgelerde oyuncularla buluşup buluşmayacağı konusunda karar verilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER