Eğlence

PUBG’nin sahiplerinden Fortnite’a telif ihlâli davası

fortnite epic games

fortnite epic games

PlayerUnknown’s Battlegrounds oyunu geçen yıl büyük popülarite kazanmış, silahlı çatışma oyunları türünün geniş kitlelere ulaşmasını sağlamıştı. PUBG‘nin elde ettiği popülarite Epic Games’in de kendi çatışma oyunu Fortnite‘ı çıkarmasına vesile olmuştu. Bu silahlı çatışma oyunu şu sıralar Twitch yayınlarında da hakimiyet kurmuş ve gezegendeki en popüler oyunlardan bir tanesi hâline gelmiş durumda.

Bu durum PUBG’nin geliştiricisi Bluehole’u epey rahatsız ediyor. Daha önce iki oyun arasındaki benzerliklere dikkat çeken ve bununla ilgili endişelerini dile getiren şirketin, Güney Kore’deki iştiraki PUBG, bu ülkede Epic Games’e karşı bir dava açtı.

The Korea Times‘ın haberine göre, PUBG Epic Games’i telif hakkı ihlâliyle suçluyor ve bu nedenle Seul Merkez Bölge Mahkemesi’nde, Fortnite‘ın PUBG‘yi kopyalayıp kopyalamadığının belirlenmesi amacıyla dava açtı. Adı verilmeyen bir PUBG yöneticisi The Korea Times’a verdiği demeçte, geçtiğimiz ocak ayında fikri hakların korunması için dava açtıklarını kaydetti. Fortnite‘ın PUBG’nin telif haklarını ihlâl ettiği iddiasının neye dayandığı bilinmiyor, ancak her iki oyun da Epic Games tarafından oluşturulmuş ve lisanslanmış Unreal Engine 4’ü paylaşıyor.

40 milyondan fazla PUBG kopyası satıldı ve oyun şimdi Xbox One oyun konsoluna özel biçimde çıkmaya hazırlanıyor. Fortnite‘ın da popülaritesi giderek büyüyor. Bir bölümü ücretsiz olarak oynamaya sunmasının da katkılarıyla oyun sadece nisan ayında 300 milyon dolara yakın gelir elde edilmesini sağladı. Her iki oyun da son zamanlarda mobil platformlara geldi, böylelikle PC veya konsollardan telefonlara başarılı bir şekilde geçiş yapılmasını mümkün kılıyor.

İLGİLİ HABERLER