Eğlence

PUBG Fortnite aleyhine açtığı telif hakkı davasından vazgeçti

pubg ps4 lite

pubg fortniteBluehole’un iştiraklerinden biri olan Koreli PUBG Fortnite’ın geliştiricisi Epic Games aleyhine açtığı davadan vazgeçti. Şirket, Epic Games’i telif hakkı ihlâli iddiasıyla mahkemeye vermişti. PUBG veya tam adıyla PlayerUnknown’s Battlegrounds’ın popülaritesi geçtiğimiz yıl artmış, Epic Games de bunun üzerine Fortnite’a Battle Royale savaş modunu eklemişti. PUBG’ninkiyle bir hayli benzer olan Fortnite’ın Battle Royale modu için Epic Games’in kendisine ait olan ve PUBG’de de kullanılan Unreal Engine 4 oyun modu kullanılıyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, PUBG açtığı davadan vazgeçti. Bu kararın neden alındığı konusunda şimdilik bilgi verilmezken, PUBG ve Epic Games arasında bir uzlaşmaya varılıp varılmadığı konusunda da şu an için bir açıklama yapılmış değil. PUBG’nin geliştiricisi Bluehole tarafından daha önce yapılan açıklamalarda iki oyun arasındaki artan benzerliklerin endişeyle izlendiği belirtilmiş ve bu açıklamalar taraflar arasında şiddetli bir mahkeme sürecinin yaşanacağını düşündürmüştü.

Tencent Holding, hem Epic Games’te hem de Bluehole’de hisse sahibi durumunda. Şirketin PUBG’deki yatırımını yüzde 10 seviyesine çıkarmaya hazırlandığına dair haberler de bir süredir konuşuluyor. Bir telif hakkı ihlâli suçlamasının bu anlaşmaya zarar vermesi ihtimaller dahilinde görülmese de, davadaki iddiaları kanıtlamanın PUBG adına çok kolay olmayacağına dikkat çekiliyor.

PUBG Fortnite ile olan rekabetinde son birkaç aylık dönemde bazı ciddi yaralar almıştı. Aylık gelir bakımından mart ayında Fortnite’a geçilen PUBG, 125 milyon oyuncuya ulaşan rakibinin hızını yavaşlatmaya çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER