Teknoloji

PUBG’nin Çin macerası yeni bir isimle devam edecek

pubg

PlayerUnknown’s Battlegrounds ya da daha iyi bilinen kısaltmasıyla PUBG, Çin pazarında yola başka bir isim ve anlayışla devam edecek. Oyunun yayıncısı Tencent, uzun süredir devam eden mevzuat kaynaklı sıkıntıların sonunda PUBG’yi Çin’de resmi sosyalist ideolojiye uygun “daha vatansever” bir versiyonla değiştirdi.

Çin hükümeti, 2017’nin sonunda Tencent‘ten PUBG’deki şiddet tonunu azaltmasını istemişti. Tencent de bu talebe olumlu yanıt vermiş ve Çinli oyunculara “sağlıklı, pozitif kültür ve değer aşılaması yapacak bir oyun” sunmak adına değişikliği yapacağını belirtmişti. Tencent’in bu kararında Çin’in oyun içi satın alımlardan para kazanmasına izin vermemesi de etkili olmuştu. Şirket, bu nedenle Çin’de PUBG’yi kapatarak kendisine para kazandıracak bir oyun sunmayı seçmişe benziyor.

PUBG’nin Çin macerası “Game for Peace” (Barış için Oyun) adıyla devam edecek. Bu oyunun para kazanması için gerekli onay, nisan ayında verildi. Game for Peace PUBG’yle hemen hemen aynı görünse de, oyunun ana temasındaki bariz fark gözden kaçmıyor. Game for Peace’in merkezinde Çin’in hava kuvvetlerini kutlamak bulunuyor.

Reuters’ta yer alan haberde, bir Weibo kullanıcısı yeni oyunu şu sözlerle tanımlıyor: “Oyunda insanları vurduğunuzda kan fışkırmıyor. Düştükleri yerden kalkıyorlar ve el sallıyorlar.”

Resmi ideolojiye uygun bu şiddetsiz yaklaşımın Çin’deki PUBG oyuncularını ne kadar tatmin edeceği bilinmiyor. Yine de, seviye kaybı olmadan maceraya devam etmenin oyuncuları sevindireceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER