Eğlence

PUBG 30 milyon oyuncuyla erken erişim dönemini tamamladı

pubg ps4

pubgPlayerUnknown’s Battlegrounds veya herkesin bildiği kısaltmasıyla PUBG, erken erişim dönemini tamamladı ve oyunun 1.0 sürümü PC üzerinde oyuncularla buluşmaya başladı. Oyunun yapımcıları için 1.0 sürümünün çıkışı önemli bir başarıyı kutlama niteliği de taşıyor.

Yapımcı PUBG Corp. tarafından yapılan açıklamada, oyunun erken erişim sürümünün hem PC’de hem de Xbox One üzerinde 30 milyon oyuncuya ulaştığı belirtildi. Mart ayında yayınlanan oyun, geçtiğimiz ay itibarıyla 20 milyon oyuncuya ulaşmıştı. Sonbaharı oldukça başarılı geçirmiş gibi görünen PlayerUnknown’s Battlegrounds, yaklaşık 1,5 aylık bir süre içinde 10 milyon oyuncu daha kazandı.

Bir yıldan kısa bir süre içinde 30 milyon oyuncuya ulaşmak, PlayerUnknown’s Battlegrounds’ı klasikleşmiş oyunların yanında bir yere yerleştirdi. Blizzard’ın popüler oyunlarından Overwatch, 30 milyon oyuncuya 11 ay içinde ulaşmıştı. Orijinal Destiny ise yayınlandıktan sonra 8 ayda 20 milyon oyuncuyla buluşmuştu. Bu yıl yayınlanan Destiny 2’nin satış rakamları ise yapımcı Activision tarafından henüz açıklanmadı.

PUBG büyük bir yayıncı desteği olmadan başarıyı yakaladı

PUBG arkasında büyük bir yayıncı olmadan bu denli büyük bir ilgi gördüğü için başarısı biraz daha dikkat çekici hâle geliyor. Oyunun henüz erken erişimdeyken 30 milyon oyuncuya ulaşması da bu cazibeyi biraz daha artırıyor. Yeni özellikler kazanmaya devam eden PUBG, Microsoft tarafından Xbox One X ile paket olarak da sunuluyor. Oyunun Çin’de yayınlanacak özel mobil versiyonu için çalışmalar da sürüyor.

İLGİLİ HABERLER